Bonduelle introduceert vegan kerstmenu met groenten in de hoofdrol

Steeds meer mensen kiezen voor een flexitarische, vegetarische of geheel vegan lifestyle. De roep om plantaardige gerechten neemt een duidelijke vlucht! Ruim 20% van alle Nederlanders is vegetarisch en het aantal veganisten in ons land is sinds 2014 verdubbeld. ’s Werelds grootste groentenmerk Bonduelle is op een groentenmissie en inspireert food professionals met verrassende, smakelijke en mooi te presenteren plantaardige gerechten. Dit jaar introduceert Bonduelle Foodservice een compleet vegan kerstmenu, bestaande uit vijf tongstrelende gerechten met variatie in ingrediënten en smaken uit verschillende culturen. Smaakvolle, feestelijke inspiratie voor iedereen die zijn gasten wil verrassen met al het goede van groenten.

Groenten hebben hoofdrol
Van Mix of mushrooms en A colourful mix of vegetables tot Sweet pumpkin cream – het vegan kerstmenu van Bonduelle biedt groenteninspiratie én -presentatie op topniveau. Berry Hoosemans, Groente specialist en Culinair Manager van Bonduelle Foodservice: “De trend naar meer plantaardige voeding zien we overal om ons heen. Wij hebben ons voor dit menu laten inspireren door alles wat vegan is. De hoofdrol is weggelegd voor onze groenten, waarbij het uitgangspunt was om een feestelijke en volwaardige kerstmaaltijd te creëren waar de bite, smaak en kleur vanaf spatten. Het is een mooie combinatie geworden van conserven, vriesverse producten en verse ingrediënten. In onze demonstratiekeuken Cucina heeft ons team vijf supersmaakvolle gerechten samengesteld, duidelijk geïnspireerd op de wereldkeuken.”

Gezonde groen(t)e kerst
De toegepaste groenten in het vegan kerstmenu geven de gerechten een knapperige bite en zijn een bron van gezonde voeding. Doordat de groenten vaak al binnen enkele uren na de oogst worden verwerkt, blijven textuur, smaak en voedingswaarde optimaal behouden. Bonduelle Foodservice heeft voor haar menu gekozen voor luxe gerechten met toegankelijke ingrediënten en smaken uit verschillende culturen. Het smaakpalet is rijk en verrassend en een lust voor het oog.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven