Woelige nacht in Wallonië door 'gele hesjes'

In Wallonië zijn er afgelopen nacht verschillende opstootjes geweest met 'gele hesjes'. In Henegouwen werd een nieuwe crisisprocedure in gang gezet. Een televisieploeg moest het ontgelden door personen die zich 'agressief' opstelden. 

De 'gele hesjes' blokkeerden gisteren de snelweg tussen Bergen en Brussel. Door de blokkade kwamen autobestuurders vast te zitten. Teams van de federale politie, Civiele Bescherming en de Waalse overheid kwamen ter plaatse. 

'Gele hesjes' staken een vrachtwagen in brand

TLN
TLN heeft dinsdag het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat opgeroepen om de Europese Commissie in te schakelen voor het beëindigen van de acties van de ‘gele hesjes’.
​Sinds zaterdag zijn er wegblokkades die door boze automobilisten worden opgeworpen tegen het beleid van de Franse president Macron en de verhogingen van de brandstofaccijnzen. Het vrije verkeer van goederen staat onder druk en de Europese Commissie kan de Franse overheid op haar verantwoordelijkheid wijzen om dit in Frankrijk te garanderen.

Intensieve contacten
Deze actie vanuit TLN komt bovenop de intensieve contacten die TLN onderhoudt met de Franse en Waalse zusterorganisaties om zoveel mogelijk feiten en cijfers over de daadwerkelijke overlast in onze achterban met hen te delen. Deze informatie is zeer waardevol voor de Franse organisaties om hun directe lobby te kunnen voeren tot op het niveau van de Franse minister.

Bron: VTM/TLN

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.