Jan Strijbos, Prins Verpakkingstechniek:

''Stijgende vraag naar mooie en luxe verpakkingen in de AGF-sector”

Tholen – “In heel de AGF-sector maar met name voor de aardappelen zien wij de vraag naar mooie en luxe verpakkingen stijgen. We zien dat ze in België qua verpakkingsuitstraling voorlopen op Nederland”, vertelt Jan Strijbos van Prins Verpakkingstechniek. “Om op deze trend in te spelen hebben wij al een tweetal jaar de MBG 300 in ons gamma. Dit is een pre made pouch machine die een al voorgevormde zak vult en vervolgens sluit. Het kan hier qua materiaal gaan om papier, folie, of papierlaminaat met of zonder perforatie. De machine is geschikt om allerlei modellen en materialen te verwerken. Het voordeel van het gebruik van een voorgevormde zak is een mooier eindresultaat. Daarbij is de manier van behandelen ook beter voor de kwaliteit van het product.”


Bordes en weger

Evo-serie
Prins Verpakkingstechniek is op de aankomende Interpom Primeurs in Kortrijk aanwezig en zal naast de MBG 300 ook een verpakkingsmachine uit de Evo-serie demonstreren. “Wij merkten dat er vraag was uit de sector naar een fysiek kleinere machine die werkt met rollenfolie. Het is een machine met een lage valweg wat belangrijk is voor de verwerking van aardappelen. Ook is de Evo-serie qua investering gunstig en is daarom voor kleinere bedrijven makkelijker om mee te beginnen. Deze is makkelijker om te stellen vanwege zijn grootte en kan er daarom gemakkelijker korte runs worden gemaakt”, aldus Jan. Beide machines kunnen naast het verwerken van aardappels voor andere producten worden ingezet.

Premade pouch machine

Papierlaminaat
“Naast de groeiende vraag naar mooie en luxe verpakkingen zien we ook een trend in papierlaminaat verpakkingen. Het is moeilijk om vanaf een rol papierlaminaat te verwerken tot een mooie zak. Als je dus pre made verpakkingen hebt in papierlaminaat is het zakje an sich veel mooier als van een rol”, zegt Strijbos. “Ook zien we dat het milieubewuste hot is en mensen willen af van plastic, maar eindgebruikers zijn soms niet bewust dat plastic ook voordelen heeft. Plastic kan de shelflife van een product verlengen en een korte shelflife kan milieubelastende effecten geven. Enkel een papierenverpakking is ook moeilijk zeker wanneer bijvoorbeeld aardappels wat vocht afgeven. We moeten in de verpakkingsindustrie een mooie balans vinden in het gebruik van materialen en de belasting van het milieu.”

Prins Verpakkingstechniek levert naast afzonderlijke verpakkingsmachines ook hele systemen met weegapparatuur en de hele engineering er omheen. “We leveren het hele projectmanagement van het doseren tot en met wanneer het de doos ingaat. Het primaire verpakken leveren wij het liefst als één pakket. Een verpakkingsmachine gaat vaak samen met een doseertoestel en onze kracht is het aanbieden van het hele pakket en dit op maat te maken naar de wensen van de klant”, besluit Jan.

Prins Verpakkingstechniek staat op de Interpom Primeurs in hal 1, standnummer 138.

Voor meer informatie:
Jan Strijbos
Prins Verpakkingstechniek
Storkstraat 35
3905 KX Veenendaal
+31(0) 318 565 880
jstrijbos@prinsverpakkingstechniek.nl  
www.prinsverpakkingstechniek.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.