Peter Wijnen, Frankort&Koning:

"Preiverkoop blijft goed doorlopen"

Tholen - "De stemming op de preimarkt is gelukkig een stuk positiever dan de afgelopen jaren. De prijs is langere tijd stabiel geweest en zakt nu naar een niveau rond de 50 cent. Vorig jaar hadden we in deze periode middenprijzen rond de 20 cent", vertelt Peter Wijnen van Frankort&Koning. “Al met al klagen we niet. Dit is zoals het hoort te gaan en zo kan iedereen in de keten een boterham verdienen."


"Er staat dit jaar in Nederland toch een behoorlijk stukje minder areaal en ook de kilo-opbrengsten zijn een stuk lager. Iedereen is bij of ligt zelfs voor op schema en dat is ook positief voor de markt. Kwalitatief was het deze zomer lastig door de warmte en was er veel schade van trips, maar nu is de kwaliteit prima. In de overschakeling van de late herfst- naar de winterrassen wordt de prei sowieso een stuk donkerder", vertelt de handelaar.

"En ook de vooruitzichten zijn positief. De periode van november tot begin december is traditiegetrouw de actieperiode voor prei. De verkoop blijft er goed inzitten en wordt steeds breder gedragen. Nu is die nog met name gericht op Zuid-Europa, maar ook Duitsland is er de afgelopen weken bijgekomen en dat gaat straks ook gelden voor Oost-Europa en Scandinavië”, besluit Peter.

Voor meer informatie:
Peter Wijnen
Frankort & Koning
Tel: +31 (0)77 3897240
Mob: +31 (0)6 22907341
p.wijnen@frankort.nl
www.frankort.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven