Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britse retailketen Booths introduceert herbruikbare AGF-tasjes

Vanaf volgende maand zal de Britse retailketen Booths haar klanten op de groenten- en fruitafdeling in plaats van plastic zakken herbruikbare katoenen netzakken aanbieden. Ook zal de retailer gerecycled koffiedik gaan verkopen dat geschikt gemaakt is als brandstof voor open haarden en houtkachels.  

De nieuwe tasjes zullen in de Booths-vestiging in Carnforth in Lancaster hun première beleven terwijl de 'houtblokken' van koffiedik pas later dit najaar geïntroduceerd zullen worden. Als beide producten een succes blijken te zijn, dan worden ze uitgerold naar alle 28 filialen van de retailketen, zo meldt het bedrijf. 

De introductie van de herbruikbare tassen komt na een periode waarin Booths alle plastic tasjes uit haar winkels verbannen heeft en hiervoor in de plaats voor €0,10 'bags for life' is gaan verkopen.  

De retailer is beslist niet de enige die probeert de hoeveelheid plastic verpakkingsmaterialen terug te dringen uit milieu-overwegingen. Ook Iceland, Morrisons, Asda en Tesco hebben de afgelopen maanden hun winkelschappen van plastic ontdaan. 

Chris Stoves van Booths: "De vermindering van het plasticgebruik heeft voor ons prioriteit en is binnen alle geledingen van het bedrijf bepalend voor inkoop- en verpakkingskeuzes. Het terugbrengen van de hoeveelheid plastic is geen eenmalig initiatief van Booths maar maakt onderdeel uit van een voortdurende aaneenschakeling van veranderingen die wij doorvoeren om minder afhankelijk van plastic te worden."

Bron: osburnoracle.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven