Cranberry is tweede favoriete bes van Amerikanen

Cranberries verschijnen traditioneel op veel tafels tijdens Thanksgiving. Toch zijn aardbeien nog steeds Amerika's favoriete bessen. 

In 2016 was 16,8 pound bessen per persoon beschikbaar voor consumptie. In 1990 was dat 6,5 pound. De consumentenvraag steeg door verbetering van de kwaliteit, jaarronde verkrijgbaarheid, kant-en-klare verpakkingen en een stijging van de bewustwording over de gezondheidsvoordelen van het eten van bessen. 

De beschikbaarheid van verse aardbeien steeg van 3,2 pound p.p. in 1990 naar 8 pound p.p. in 2016. Cranberries stonden in 2016 op de tweede plaats met 3 pound p.p., wat een stijging van 129% is in vergelijking met 1990, die werd geweten aan de groei van de cranberrysapsector. Blauwe bessen stonden op de derde plaats met 2,4 pound p.p. in 2016 tegenover 0,4 pound in 1990. De stijging daarvan lag in de beschikbaarheid van verse blauwe bessen. Gegevens kwamen van het ERS’s Food Availability (Per Capita) Data System, dat op 29 oktober 2018 werd geüpdatet. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.