Gärtnerei Kiemle vertrouwt op jaarrond beschikbaarheid van eigen kruiden

''We hebben zelf voldoende kruiden voor Kerst"

In december groeit de vraag naar bijzondere producten als kruiden meestal. Steeds meer lokale tuinders en leveranciers stappen in deze markt en stellen zichzelf voor de uitdaging om jaarrond aromatische kruiden aan te kunnen bieden. Ook Kiemle uit Bietigheim-Bissingen focust zich steeds meer op de kruidenteelt die via groothandels en direct via de site afgezet worden.

Nicole Kiemle met rozemarijn 

Jaarrond kruiden uit eigen land
Op de groothandelsmarkt van Stuttgart bereidt men zich alvast voor op de naderende kerst. Nicole Kiemle: "Standaard kruiden als peterselie, bieslook en basilicum verkopen jaarrond goed. Met kerst is de vraag naar gewone kruiden en naar koriander en mint groter, hebben we gemerkt."

Naast kruiden teelt het bedrijf ook groenten in z'n kassen.  Olivia Kiemle tussen de tomaten.

Het standaardassortiment is van maart tot december op de markt. "Momenteel ziet het ernaar uit dat we de kerstafzet kunnen dekken met onze eigen producten. In januari en februari moeten we onze toevlucht nemen tot producten uit Spanje en Israël. Ook tijdens het seizoen merken we concurrentie van landen als Israël en Afrika. De kruidenmarkt is nu redelijk verzadigd. Er zijn ook een aantal leveranciers van regionale kruiden op de groothandelsmarkt. Voor ons is het belangrijk dat we producten uit eigen land met een goede kwaliteit en tegen een redelijk prijs kunnen aanbieden."

Verse bieslook is de beste in het regionale kruidenaanbod

Eetbare bloemen
Sommige rassen zijn moeilijk in dit deel van de wereld te telen. "Basilicum heeft b.v. veel warmte en licht nodig. Daarom gebruiken we vaak producten uit Spanje en Italië." Er zijn volgens Kiemle ook rassen die zich op de markt verstevigen, zoals waterkers en eetbare bloemen. "We hebben viooltjes en Oost-Indische kers in het assortiment. Dit zijn belangrijke decoratieve producten, vooral voor de catering en privé klanten. Ook dit segment zetten we tussen maart en december af."

Bieslook wordt geplant

Gespecialiseerd in groenten
Telersfamilie Kiemle werkt al sinds 1925 in de tuinbouw. Uit het gemengde groenten- en bloemenbedrijf is een bedrijf gegroeid dat gespecialiseerd is in groenten. Momenteel hebben ze een areaal van 33 ha, zowel buiten als in kassen. De producten worden via Kiemle-Gemüse op de groothandelsmarkt van Stuttgart en direct vanaf het bedrijf verhandeld.

Kijkje in de Kiemle kas

Voor meer informatie:
Kiemle - Gemüse GmbH
Im Erlengrund 2
74321 Bietigheim-Bissingen
Telefon: 07142 - 30318
Telefax: 07142 - 33554
E-Mail: info@gaertnerei-kiemle.de 
www.gaertnerei-kiemle.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven