Australische mango's voor €162 verkocht in Zuid-Korea

Momenteel is de honger naar Australische producten op de Zuid-Koreaanse markt nauwelijks te stillen en mango's gaan voor prijzen tot €162 per stuk van de hand. "In winkels heb ik prijzen voorbij zijn komen, variërend van €22 tot €162," vertelt Marie Piccone van Manbullo Mangoes. 

In 2010 was Piccone de eerste Australische mangoteler die naar Zuid-Korea exporteerde en sindsdien is de vraag alleen maar sterker geworden. Het is een lucratieve markt omdat Korea strikte importregels hanteert. 

Manbullo gaf bijna €2,2 miljoen uit aan een faciliteit voor stoombehandelingen om aan de strenge quarantainenormen van het land te kunnen voldoen en dat is nog niet alles. "De kans op verliezen is groot als je fruit tot 47 graden moet verhitten. Als het eenvoudig was, dan zou iedereen zich op deze markt storten."

Onlangs vond ook een eerste lading Australische broccoli zijn weg naar Zuid-Korea. "We hebben zaken gedaan met Korea's grootste broccoli-importeur die voorheen broccoli uit China en de Verenigde Staten inkocht. Het bedrijf was onder de indruk van de uitmuntende kwaliteit van de Australische broccoli.  

"Als je maar lang genoeg geduld hebt en veerkrachtig genoeg bent om alle obstakels te overwinnen, dan werken sommige barrières in je voordeel."


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven