meer AGF wordt weggegooid dan verkocht

Regels over gezonde voeding in supers worden aangepast

Minneapolis heeft in 2014 een verordening aangenomen die vergunninghoudende supermarkten verplicht om gezonder voedsel in hun winkels op voorraad te hebben. Maar de stad stelt nu voor om die verordening te wijzigen. In 2017 voldeed slechts 10 procent van de winkels aan de verordening. En sommige winkeleigenaars zeggen dat niemand de items koopt die ze van de gemeente op voorraad moeten hebben.

De Fremont Market, een winkel in het noorden van Minneapolis, speelde een hoofdrol in een video uit 2017 over hoe de stad mensen helpt meer producten, proteïne en zuivelproducten in hun buurt te vinden. Maar Fremont Market-eigenaar Khaled "Mike" Azem zegt dat hij tegenwoordig meer fruit en groenten weggooit dan hij verkoopt: " We verdienen nu geen geld. De meeste sinaasappelen worden nu weggegooid."

Stadsbestuurders erkennen dat ze de regels moeten versoepelen. In 2018 voldeed 38 procent van de 250 winkels volledig aan de verordening volgens gegevens van de gezondheidsafdeling van de stad. Maar een andere studie uitgevoerd door de Universiteit van Minnesota vorig jaar toonde aan dat slechts 10 procent van kleine winkels voldeed aan de verordening. De stad stelt nu voor de vereiste hoeveelheden te verminderen en voedselcategorieën te combineren en andere variëteiten te verruimen die voor verschillende etnische groepen aanvaardbaar zijn.

De veranderingen zijn een reactie op de klachten van winkeliers dat ze gedwongen werden om artikelen die hun klanten niet eten op voorraad te hebben, zei Kristen Klingler, een specialist in de volksgezondheid bij het ministerie van volksgezondheid van Minneapolis.

Bron: startribune.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019