Semil-34, de belangrijkste avocado van de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft ongeveer 20 verschillende avocadorassen. De meeste hiervan betreffen groene avocado's. "De Semil-34 is goed voor 60% van de totale avocadoteelt. Het ras is beschikbaar van oktober tot februari en is de belangrijkste avocado die de Dominicaanse Republiek aan de wereldmarkt levert," aldus Peggy Aviotti van International Executive Service Corps (IESC).

De Dominicaanse Republiek heeft ongeveer 15.000 avocadotelers, met ongeveer 400.000 indirecte partners. "Ongeveer 87% hiervan betreft kleinschalige telers met plantages die kleiner zijn dan 6  hectare. Ongeveer 9% zijn middelgrote telers met een areaal van tussen de 6 hectare en 30 hectare. De overige 4% werkt op grote schaal met plantages van meer dan 30 hectare. Hoewel in heel het land avocado's worden geteeld, is de sector voornamelijk geconcentreerd in drie zones. Deze bevinden zich in het midden, het zuidwesten en in de noordelijke provincies, die meer regenachtig zijn."

De Semil-34 
De Semil-34 wordt beschreven in een brochure, die meer informatie geeft over de verschillende avocadorassen van de Dominicaanse Republiek. De schil is groen, terwijl de kleur van het vlees donkergeel is. De Semil-34 is met name in trek bij Dominicaanse chefkoks, omdat deze bij allerlei gerechten kan worden gebruikt. De smaak en de textuur combineert goed met een groot aantal andere smaken.

De kenmerken van de Semil-34 zijn volgens de brochure traditioneel Dominicaans. "Door de romige eigenschappen van de avocado smelt deze in de mond van de consument. Het is een gladde, boterachtige avocado met een zoete nasmaak. Het is een fruitsoort die typisch is voor het Caribisch Zeegebied," aldus de brochure.

Volgens Peggy geldt de Semil-34 als een referentiepunt voor de Dominicaanse keuken. "De Semil-34 is uniek en niet te vergelijken met andere Dominicaanse avocado's. We zijn van mening dat dit een erg interessant product is voor importeurs van over de hele wereld."

Voor meer informatie: 
Myrell Gonzalez, Grupo 33myrell@mgf.com.do  
Eliot Ortiz, Ely Import R Exportelyexportsrl@gmail.com  
Freimer Romero, Agrocluster del Caribef.romero@agroclusterdelcaribe.com  
Karel Castillo, Agroindustria Ocoeñakjcastillo@aiosa.com 
Raul Reyes, AMR Agroraul@amr-agro.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven