Hub of China

Inzicht en kansen voor versproducten op de Chinese markt

De versproducten van Kenia zijn nu van harte welkom in China. Op 4 november ontmoette de Keniaanse president Uhuru Kenyatta zijn Chinese collega Xi Jinping in Shanghai en werd een handelsovereenkomst getekend. Het is een gunstige tijd om groenten en fruit te verkopen aan de Chinese markt.

Als gevolg van de nieuwe mogelijkheden waren de eerste te exporteren producten avocado's. Kenia is op Zuid-Afrika na  Afrika's grootste producent van avocado's en met de toenemende vraag naar avocado's in China zijn er aanzienlijke voordelen voor zowel Kenia als China.

Volgens Steve Barnard, president van het in Oxnard (Californië) gevestigde Mission Produce, 's werelds grootste distributeur van avocado's, is de omzet in China de afgelopen 5 jaar elk jaar verdubbeld. Dit wordt ondersteund door gegevens van de Chinese douane. In 2017 importeerde China 32.100 ton avocado's, wat 1.000 keer zoveel is als in 2011 toen het slechts 31,8 ton was. Deze ontwikkeling werd door de Chinese overheid gesteund door de importtarieven voor avocado's te verlagen van 10% naar 7% in december vorig jaar.

David Joseph, oprichter van het gerenommeerde marktonderzoeksbureau Hub of China bevestigt deze bevindingen. Zijn bedrijf heeft onlangs een aantal interviews en enquêtes uitgevoerd bij consumenten uit de middenklasse in China. De meerderheid van de deelnemers antwoordde dat ze nu regelmatig avocado's eten, zelfs al hadden ze er enkele jaren geleden nog nooit van gehoord. Redenen hiervoor waren het ontdekken van avocado's tijdens een verblijf in het buitenland, steeds bewuster wordend wat betreft de gezondheid en een openheid om nieuw fruit / groente uit te proberen. Lucy Wong, een van de deelnemers: "Ik denk dat mensen meer aandacht besteden aan gezondheid en voeding, niet zoals een paar jaar geleden toen iedereen nog steeds de beste merken wilde dragen."

"Hub of China is gespecialiseerd in het bieden van inzicht in de Chinese markt aan westerse bedrijven en biedt up-to-date onderzoek, zodat het bedrijven in staat stelt om bedrijven te helpen bloeien op de Chinese markt. Een breed netwerk van expertise, uitgebreide tools en uitgebreide kennis van de Chinese markt hebben vele bedrijven geholpen om succesvol zaken te doen in dit deel van de wereld", zei Joseph.

"De Chinese middenklasse wordt steeds gezondheidsbewuster. Nu verse buitenlandse producten welkom zijn, is er een zeer lucratieve markt op komst."

Hub of China helpt u graag met adviesdiensten voor potentiële verse producten.

Voor meer informatie:


David Joseph
Hub of China
Tel: +44 7988364785 
David.joseph@hubofchina.com 
www.hubofchina.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.