Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kuehne + Nagel breidt digitaal zeevrachtplatform Sea Explorer uit

Sea Explorer van Kuehne + Nagel biedt digitaal inzicht in het grootste zeevracht lijndienstennetwerk ter wereld. Met de toevoeging van directe verbindingen en overslagmogelijkheden is het zeevrachtplatform verder uitgebreid. Dankzij een geavanceerd route-algoritme biedt Sea Explorer nu slimme aansluitingen tussen meer dan 1200 havens over de hele wereld. Meer dan 63.000 havencombinaties zijn met elkaar verbonden door 750 directe wekelijkse lijndiensten of via een veelvoud aan overslagopties.

Otto Schacht, lid van de raad van bestuur van Kuehne + Nagel International AG en verantwoordelijk voor Zeevracht: “Deze uitbreiding tilt Sea Explorer naar een hoger niveau en vult de hoogwaardige zeevrachtdienstverlening van Kuehne + Nagel goed aan. Het is hét slimme platform voor alle lijndiensten in containervervoer. Dankzij de krachtige features, zoals de vergelijking van realistische doorlooptijden voor directe verbindingen en een intuïtieve navigatie, kunnen klanten nieuwe mogelijkheden ontdekken voor hun dagelijkse operaties. Dit is voor het eerst dat een platform volledige openheid geeft over CO2 uitstoot die verder gaat dan de individuele vervoerder. En in het licht van de aankomende IMO 2020 regelgeving, biedt dit vervoerders de mogelijkheid om bij te dragen aan een groene economie en duurzaam wereldwijd transport over zee. Kuehne + Nagel maakt optimaal gebruik van big data technologie en informatie uit operationele systemen om unieke inzichten te genereren in transportopties over zee.”

Gebruikers kunnen vervoersopties vinden, vergelijken en visualiseren voor verschillende vervoerders. Informatie over lijndiensten wordt gevalideerd door meer dan 200 miljoen datasets per dag vanuit meerdere bronnen, zoals AIS (Automated Identification System) en de operationele systemen van Kuehne + Nagel.

Als ‘agile’ project wordt Sea Explorer continu verbeterd op basis van klantervaringen.

Voor meer informatie: 
Kuehne + Nagel 
Atoomweg 111
3542 AB Utrecht
www.kuehne-nagel.com 

Publicatiedatum: