Arcángel Miguel International, Colombia

"We verwachten een goede avocado-markt in Europa tot de feestdagen"

"De Europese avocadomarkt herstelt zich langzaam van de zeer lage prijzen van deze zomer. Het Peruaanse seizoen is ten einde en ook avocado's uit Zuid-Afrika verlaten de markt. We verwachten dat binnen een week of twee de prijzen zullen stijgen. Dit is het moment dat Chili, Spanje en Colombia op de markt komen. Gelukkig voor ons heeft Chili andere belangrijke exportbestemmingen waardoor er niet teveel Chileens aanbod is. Spanje staat dichter bij de markt en is dus flexibeler in wanneer ze hun fruit verkopen", legt Cesar Paolini uit van de Colombiaanse teler en exporteur Arcángel Miguel International.

Hij verwacht dat de markt goed zal zijn tot de feestdagen, gevolgd door twee weken lagere vraag vlak na Kerst en de eerste week van januari. "Dit is niet ongewoon want mensen hebben tijdens de vakantie veel geld uitgegeven en ze hebben na Kerst minder inkomsten. We ervaren minder vraag tijdens deze twee weken."

Groeiende exportmarkten
Het bedrijf exporteert momenteel naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. "Onze focus ligt nu volledig op Europa. Nu de Saoedi-Arabische markt is geopend en Colombiaans aanbod is gaan ontvangen, kijken we echter ook naar deze markt. Het is een interessante markt met hoge prijzen. Omdat het een nieuwe markt is, zijn er nog steeds kansen voor ons."

"We onderzoeken de mogelijkheden om naar de Amerikaanse markt te exporteren. Wij geloven dat er dit jaar een aantal tekorten zijn in het aanbod, wat Colombia de mogelijkheid biedt om wat fruit te sturen. Het is nu bijna een jaar geleden dat de markt geopend is voor Colombiaanse avocado's. Er zijn echter nog steeds veel beperkingen die het heel moeilijk maken voor exporteurs. Er is tot nu toe niet zoveel verzonden. Dit wordt deels veroorzaakt door de beperkingen in combinatie met prijzen, die niet geweldig zijn geweest op de Amerikaanse markt", vervolgt Paolini. Hij hoopt dat de beperkingen worden afgezwakt wanneer Colombia zichzelf heeft bewezen, zodat het gemakkelijker wordt om avocado's te exporteren.

Colombiaanse avocado aanbod
Paolini legt uit dat er veel groei is geweest in de avocadoteelt. "De kwaliteit wordt beter omdat we ons als land in een leercurve bevinden. We telen nog niet zo heel lang avocado's, maar Colombia heeft het voordeel dat het in de buurt van de evenaar ligt. Dit betekent dat we geen irrigatie op onze plantages nodig hebben. Dit is een zegen, maar soms ook een uitdaging omdat we het weer niet kunnen beheersen."


"Over het algemeen zijn de prijzen voor onze Colombiaanse avocado's lager dan andere. Dit komt door het feit dat onze avocado niet zo bekend is als avocado van traditionele producenten zoals Mexico, Chili of Spanje", zegt Paolini.

Vrijhandelszone
Het bedrijf kocht drie jaar geleden eigen grond en begon twee jaar geleden met planten. In totaal heeft het bedrijf 200 hectare Hass-avocado. "Omdat we ons bevinden in een regio waar traditioneel veel koffie is geteeld, hebben we beschikking over zeer vruchtbare grond. We concentreren ons op de traditionele Hass-avocado, omdat het moeilijk is om volledig biologisch te telen in ons klimaat. Naast de avocadoteelt hebben we ook 17 hectare paarse passievrucht."

Hij vervolgt: "We zagen dat er behoefte was aan het verpakken van ons eigen fruit. Daarom hebben we besloten om een ​​verpakkingscentrum te bouwen in Quindio dat een maand geleden is geopend en 2400m2 groot is. We kunnen tot 15 containers opslaan. Daarnaast bevindt het pakstation zich in de vrijhandelszone, wat veel besparingen oplevert voor ons en andere telers. Andere telers zijn geïnteresseerd in verpakking in ons verpakkingscentrum omdat het in de buurt is, zodat ze aanwezig kunnen zijn en meer controle kunnen houden. Bovendien besparen ze zo bijvoorbeeld op transport- en verpakkingskosten."

Ten slotte noemt hij een ander voordeel van deze vrijhandelszone - dat er een strikte controle is over alles wat er binnenkomt en uitgaat. "Dit betekent ook dat er een goede controle is op verdovende middelen, een van de problemen die we in ons land hebben. Binnen de zone is er een inspectie voor verdovende middelen en opnieuw wanneer de zendingen de haven bereiken."

Voor meer informatie: 
Cesar Paolini
Arcángel Miguel International
Colombia
T: +1 7862235897
E: cpaolini@passionforfruitinc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.