Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ramón Rey, directeur van Isla Bonita Tropical Fruit S.A.:

"Spaans aanbod consolideert zich als aanvulling op importlimes"

Het Spaanse limesseizoen loopt op zijn einde. Grupo Eurobanan heeft dit jaar een miljoen kilo Spaanse limes afgezet onder het eigen merk voor tropisch fruit, Isla Bonita.

"De dit seizoen geoogste limes werden gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en goede maten, wat te danken is aan de overvloedige regenval van deze herfst. De hoge temperaturen hebben ook bijgedragen aan de maten van het fruit. Dit verklaart de ongelofelijke oogst: van 400.000 kilo in het vorige seizoen tot 1 miljoen kilo dit jaar", aldus Ramón Rey, directeur van Isla Bonita Tropical Fruit S.A.

"Met zo'n goed seizoen in termen van hoeveelheid en kwaliteit, consolideert het Spaanse aanbod zich als een aanvulling op de importlimes in de periode van augustus tot november. Deze maanden worden gekenmerkt door een lagere beschikbaarheid van het product, aangezien het regenseizoen is in de gebruikelijke landen van herkomst", voegt hij toe.

"Het is niet gemakkelijk om Tahíti limes te telen in een mediterraans klimaat aangezien de kleur van het fruit sterk beïnvloed wordt door de temperatuurschommelingen. Dit seizoen was de kwaliteit uitstekend, met brixwaarden van tussen de 7 en 9 vanaf het begin tot het eind en met een sappercentage van meer dan 47 %", vertelt Rey.

De markten waren apathisch dit jaar, wat een van de oorzaken was voor het feit dat het seizoen niet extreem winstgevend was. Daarnaast ligt de opbrengst per hectare in Spanje tussen de 20 en 25 ton, waar dit in tropische gebieden tussen de 50 en 60 ton is. "De hoge oogst-, verwerkings- en verpakkingskosten in Europa zijn bepalende factoren geweest in het gegeven dat het seizoen niet buitensporig winstgevend was", aldus de vertegenwoordiger van het merk.

Rey is zeer optimistisch met betrekking tot toekomstige seizoenen: "Het fruit wordt binnen 72 uur geoogst, vervoerd, verpakt en verzonden naar de markt zonder naoogstbehandeling. Dit maakt het product ideaal voor gebruik in veganistische sappen en consumptie op Europees niveau".

Meer informatie:
Eurobanan
Tel. +34 917796649
comunicacion@eurobanan.com 
www.eurobanan.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.