Beijing AGF-beurs FVF 2018

Samenwerking in export en het delen van kennis

Vorige week vond in Beijing (China) de International Fruit and Vegetable Fair plaats. Het was druk, bezoekers en bedrijven uit heel China en daarbuiten namen eraan deel.

De beurs was in drie groepen verdeeld: het eerste deel bestond uit buitenlandse bedrijven, het tweede uit Chinese bedrijven en het derde was bestemd voor bedrijven van de groothandelsmarkt in Beijing, Xinfadi. Geïnteresseerden konden deelnemen aan een Xinfadi-tour. 

Tijdens de beurs werden enkele speciale rassen getoond. B.v. Qu zhenging uit Guonong Baoxing Nongye Kaifagongsi had een speciaal appelras. Een appel met een rode kleur aan de binnen- en buitenkant.

Elzette Schutte van African Hortgro was er ook. Dit bedrijf is een grote producent van blauwe bessen en ze willen op de Chinese markt verkopen. Schutte: "Het aantal Afrikaanse bedrijven dat deelneemt, is kleiner dan de jaarlijkse beurs in Hong Kong. Het is een op China gerichte beurs. Dat is wat we zoeken. We hopen dat onze regeringen snel tot een overeenkomst komen."

Een andere blauwe bessenvertegenwoordiger was Deborah L.Payne van het Amerikaanse Highbush Blueberry Council. "Het is een interessante beurs met verschillende producten en veel mogelijkheden om met geïnteresseerde consumenten in contact te komen. Wij exporteren diepgevroren en gedroogde blauwe bessen naar China. We hopen in de toekomst ook verse bessen te kunnen exporteren"

Ian Cover van Fruit Growers Tasmania: "We nemen aan deze beurs deel omdat het een mooie gelegenheid is om klanten te ontmoeten en om ons bedrijf te introduceren."

Michael Coote van Ausveg uit Australië: "We doen mee om onze tuinbouwsector te steunen. Alle Australische bedrijven doen samen mee en zo steunen we als eenheid de mogelijkheden voor onze sector. Wijzelf exporteren aardappelen, uien en broccoli naar China."

Op de tweede dag, de zaterdag, was het drukker dan op de eerste dag. Tijdens deze dag werd aandacht besteed aan de Chinese Fresh Retail en WeChat Fresh Business.

De beurs focust niet alleen op handel maar ook op samenwerking. B.v. Johan Immelman van AvoOwner, een Zuid-Afrikaans bedrijf, werkt samen met Songming Zhang, een Chinese bedrijf met de naam ForAvo. Immelman: "Zuid-Afrika heeft vele jaren ervaring met het telen van avocado's en China begint er net mee. Om Chinese telers te helpen, brengt AVoOwner technologie en kennis naar China. Een samenwerking waarvan we denken dat die succesvol zal zijn."  


Tijdens de beurs wonnen enkele bedrijven ook prijzen. Xinping Regu Guimei nongye kaifa  won de 'Best Fresh Award' voor hun nieuwe postelein. Dit is pas twee maanden op de markt en nu al erg populair. 

De ‘People’s Choice Award’ werd gewonnen door Shaanzhou Yulu Xiangli. Zij telen bio-peren. 

Een van de producten die veel aandacht trokken was de meidoorn van Beijing Xinmiaohui Technology Trading. Deze kleine rode bes is fruit met een harde pit, dun vlees en een licht zure smaak. Het fruit is verfrissend. Wang Yanli: "Het kan rauw en gedroogd gegeten worden. In China wordt het gedroogd als medicijn gebruikt."


Op de laatste dag van de beurs was het nog steeds druk, maar er waren ook al heel wat bedrijven vertrokken. Bedrijven die producten te verkopen hadden, zoals Xinjiang en Yunnan, deden goede zaken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.