David López, Citricos Ansuncion Lopez:

Regen in Valencia belemmert citrusexport

Tholen - In Spanje werd deze week uitgebreid gestaakt als protest tegen de bezuinigingen. Helaas voor de citrussector staakte de regen niet, waardoor er niet geplukt kon worden op menig plantage. "Het heeft flink geregend de laatste tijd en het moet toch wel vier of vijf dagen stopen met regenen, willen we een kwalitatief hoogwaardig product afleveren", zegt David López, van Cítricos Asunción López SL over het productiegebied Van Valencia en Castellon.

Volgens de exporteur is echter niet elke producent zo voorzichtig en kunnen sommigen de verleiding niet weerstaan om te oogsten en goede prijzen te beuren voor een kwalitatief minder product. "Dit komt de markt niet ten goede. Het product komt dan niet in de juiste omstandigheden op plaats van bestemming aan en op lange termijn zal dat de consumentenvraag beïnvloeden. Mijn advies aan collega's is dus om net als ons te wachten met oogsten tot het citrus exportgeschikt is."

Het Clementine-seizoen is laat van start gegaan en het aanbod is nog laag. Volgens David lijkt het of er een enorm goede vraag is, maar is dat een wat vertekend beeld. "De vraag is precies hetzelfde, maar het aanbod is uitzonderlijk lager, waardoor de prijzen hoger zijn. Eind november zullen de prijzen wat gaan dalen"

De export van Satsuma's is volgens David een stuk ingewikkelder. "Deze variëteit is moeilijker te introduceren in de markt, maar ben je eenmaal binnen, dan komen er gegarandeerd herhaalaankopen. Op dit moment zijn de prijzen stabiel. Volgens de exporteur komen er de laatste tijd meer orders uit Rusland. "Doorgaans importeert Rusland veel clementines uit Marokko. Dus we denken dat ze aanzienlijke verliezen hebben geleden als gevolg van de hoge temperaturen afgelopen zomer."

Tel:+34962589146
CITRICOS ASUNCION LOPEZ S.L.U

David López: +34627542499
Antonio López: +34669478121
Fax:+34962588806
info@citricosfrial.com
www.citricosfrial.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.