Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gunstige periode voor radijstelers

Tholen - Er is momenteel veel vraag naar radijs, wat resulteert in goede prijzen. "Doordat de groei de afgelopen drie weken aardig stagneert als gevolg van de donkere dagen is het totale aanbod flink geslonken", vertelt radijsteler Erik de Jong uit Monster. "We zitten nu in een goede periode, de Duitse productie is opgedroogd en de Italianen zijn voor zover ik weet nog niet in de markt. Hierdoor kunnen we een leuk gat opvullen in de markt."



Erik de Jong teelt en verpakt meerdere soorten radijs. "We hebben ook specialradijs als witte en witpuntradijs", somt Erik op. "Jammer genoeg trekt de vraag naar deze producten nog niet tegelijkertijd aan met de vraag naar reguliere radijs. Dat heeft toch iets meer tijd nodig in de handel." Erik blikt tot nu toe redelijk positief terug. "We hebben in september wel een aantal weken te maken gehad met een matige prijsvorming. Maar desalniettemin is het gemiddeld genomen toch een redelijk goed najaar. "



De kwaliteit van de radijs is ook erg prima op dit moment ondanks de donkere dagen. "Dat valt ons nog niet helemaal tegen", besluit Erik. "Het ziet er goed uit. De groei stagneert wel wat, maar daardoor vormen de knollen zich stabiel en uniform."


Voor meer informatie:
Jongfresh VOF
Erik de Jong
Madeweg 60
2681 PN MONSTER
(0174) 24 37 83
info@jongfresh.nl
www.jongfresh.nl