Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

VS: Moeilijke oogst voor zoete aardappeltelers in North-Carolina

Telers in North-Carolina hebben onlangs hun oogst aan zoete aardappelen afgerond. Het seizoen was relatief moeilijk. Volgens Steven Pope van het in Goldsboro gevestigde Howell Farming Company eindigde de oogst later dan normaal wegens de invloed van de orkaan Florence in september.

"We hebben onze oogst iets meer dan een week geleden afgerond," aldus Pope. "De oogst eindigde een week later omdat de orkaan ons zeven dagen lang tegen hield om aardappelen te rooien. Door Florence viel in onze regio ongeveer 50 cm aan neerslag. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een verlies van 25% in opbrengst."

Bewaaraardappelen grotendeels gered
Naar alle waarschijnlijkheid heeft het grootste deel van de zoete aardappeltelers in North-Carolina op zijn minst een deel van zijn oogst verloren. Veel verliezen ontstonden omdat door de zware neerslag plantages blank kwamen te staan, waarmee de aardappelen op die plantages onbruikbaar zijn geraakt. Gelukkig waren veel teeltbedrijven zoals Howell Farming zich bewust van het risico en hebben ze deze zoete aardappelen met rust gelaten. De rest van de aardappelen bevinden zich in een goede staat, wat betekent dat de kwaliteit van de bewaaraardappelen goed zal zijn.

"Alles wat we binnen hebben kunnen halen, ziet er goed uit," zegt Pope. "We hebben de zoete aardappelen in de delen van de plantages die na de orkaan blank stonden laten staan. De rest is van goede kwaliteit en doet het goed in opslag. Dat is goed nieuws, omdat we altijd ons best doen om onze klanten tegemoet te komen. We verwachten echter wel dat we met de volgende zomer een schaarste aan zoete aardappelen gaan zien."

Meer vraag door Thanksgiving
Telers merken nu al meer druk in verband met de aankomende Thanksgiving. Omstandigheden op de markt zijn goed, net als de prijzen. De meeste telers verwachten dat de prijzen in het komende jaar zullen stijgen, als de gevolgen van de uitval van dit seizoen beter zichtbaar worden.

"We hebben op dit moment vrij veel vraag wegens de aanloop naar Thanksgiving. De prijzen zijn voor deze tijd van het jaar normaal en zijn in ieder geval beter dan die van vorig jaar. Leveranciers gaan waarschijnlijk proberen om hun voorraad uit te rekken. De prijzen zullen daarom toenemen naarmate het jaar vordert."

Voor meer informatie:
Steven Pope
Howell Farming Co.
Tel: +1 (919) 734-1118
steven@howellfarmingco.com
www.howellfarmingco.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.