Verslag van de eerste dag

China International Fruit and Vegetable Exposition 2018 goed begonnen

In Beijing is de China International Fruit and Vegetable Exposition van start gegaan. Op de eerste dag trok de beurs een groot aantal vertegenwoordigers van bedrijven en bezoekers van over de hele wereld. 

Entree van de vakbeurs

Aan de vakbeurs nemen drie soorten bedrijven deel: overzeese en Chinese bedrijven en de Beijing Xinfadi Groothandelsmarkt. Het evenement was doorspekt met interessante lezingen en bood de bezoekers een inkijkje in de laatste ontwikkelingen binnen de Chinese AGF-sector. Deelnemers die belangstelling hadden voor een bezoek aan de Xinfadi Market, hadden hiertoe de gelegenheid. Zowel lokale als buitenlandse bezoekers kregen een warm welkom. 

Red Heart appelen

Tijdens de beurs werd een aantal bijzondere producten gepresenteerd, zoals een opvallend appelras met rood vruchtvlees van Boaxing Fruit Farmer Agricultural Development dat de aandacht van veel bezoekers wist te trekken. 

Hami meloenen uit de "Bergen van bloemen en fruit in de Westelijke regio" 

Elzette Schutte van het Zuid-Afrikaanse Hortgro, een grote blauwebessenproducent, vertelde dat haar bedrijf de Chinese markt hoopt te betreden en gaf aan blij te zijn met de deelname aan deze vakbeurs, waaraan naar verhouding veel minder Zuid-Afrikaanse bedrijven vertegenwoordigd zijn dan op de Asia Fruit Logistica in Hongkong. "Dit evenement is echt gericht op de Chinese markt en dat is precies waar we naar op zoek zijn. We hopen met de export van blauwe bessen naar China te kunnen starten zodra onze regeringen een handelsakkoord hebben bereikt."

Hami meloenen uit de "Bergen van bloemen en fruit in de Westelijke regio"

Een andere deelnemende blauwebessenproducent was de Highbush Blueberry Council. Deborah L. Payne: "We zijn blij deel te kunnen nemen aan deze vakbeurs. Dit is een geweldig evenement waar een breed scala aan producten gepresteerd wordt. We hebben al positieve reacties op onze producten gekregen en de kans gehad om in contact te komen met onze klanten. We exporteren gekoelde en gedroogde blauwe bessen naar China. We hopen ons productaanbod met verse blauwe bessen uit te kunnen breiden maar hebben vooralsnog geen toestemming voor de export van verse  bessen naar de Chinese markt."


Fruit van Dole 

Ian Locke van het Tasmaanse bedrijf Fruit Growers: "We zijn aanwezig op deze vakbeurs omdat het ons de gelegenheid biedt in contact te komen met onze klanten. Het is echt een geweldige kans om ons als bedrijf te presenteren." 

Fruit van Dole 

Michael Coote van het Australische bedrijf Ausveg: "We nemen deel aan dit evenement om de tuinbouwsector te steunen. Alle Australische bedrijven die hier komen, werken samen en naarmate deze samenwerking zich verder ontwikkelt, dienen zich nieuwe kansen voor onze sector aan. Ons bedrijf exporteert aardappelen, uien en bloemkool naar de Chinese markt. We hebben ook nog andere producten maar deze hebben nog geen toegang tot China. We hopen onze export echter verder uit te kunnen breiden."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven