Kwekerij Fratelli Zanzi

Nieuwe zoete appelen gedemonstreerd op Interpoma

De Italiaanse kwekerij Fratelli Zanzi was aanwezig tijdens Interpoma en daar heeft het veel innovaties laten zien. In Ferrara, waar de kwekerij is gevestigd, heeft het de beschikking over 90 hectare waarop wordt geëxperimenteerd.

Het 30.5 Crea ras

"We zijn erg tevreden over de eerste beursdag en we hebben veel nieuwe contacten gelegd. Er zijn al een aantal overeenkomsten gesloten, maar de meeste operatoren die ons benaderden deden dit voor de eerste keer. Dit waren voornamelijk buitenlandse", zeiden Giovanni, Enrico en Riccardo Zanzi.

Tijdens de beurs had Fratelli Zanzi een grote stand en er werden vele appelen tentoongesteld, waaronder de FRF 30.5 Crea. "Het is een uitstekende appel die tegelijkertijd met de Fuji rijpt. De appel wordt in oktober geoogst en wij observeren dit ras al een aantal jaar. Het heeft een hoge Brix-graad en een uitstekende kwaliteit. Dit jaar heb ik deze appel zelf geoogst op 12 oktober met een Brix-graad van 14 en een hardheid van 7,2. Na meer dan 20 dagen hadden de appelen die nog niet geoogst waren een Brix-graad van 15 en een hardheid van 6,5", zegt Enrico Zanzi.

Een ander appelras dat tentoon werd gesteld was de Devil Gala. Het is een vroeg zomerras dat een intense kleur heeft. De prijzen zijn momenteel uitstekend.

Enrico Zanzi, Giulio Corazza, Giovanni Zanzi en Riccardo Zanzi

Over het algemeen heeft de Devil Gala boom een hoge vitaliteit en een hoge productiviteit. Hij geeft grote, uniforme appelen met een intens rode kleur. De kleuring verschijnt vroeg, ongeveer zeven dagen vroeger dan bij de Gala. Het is dan ook de meeste kleurrijke appel uit de Gala-familie.

Contact:


Vivai F.lli Zanzi
Via del Gorgo 137
Loc. Gorgo di Fossanova San Marco
44124 Ferrara
Tel.: (+39) 0532 719072
Fax: (+39) 0532 60028
Email: vivaizanzi@vivaizanzi.it
Web: www.vivaizanzi.it

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven