Helft Roemenen kiest voor producten van eigen bodem

Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat de helft van de Roemenen (51%) regelmatig Roemeense producten koopt. Lokaal geproduceerde zuivel, vlees, groenten en fruit hebben de voorkeur.

96% van de Roemeense consumenten koopt zeer vaak of zelden producten van Roemeense origine, 51% koopt regelmatig lokale producten, terwijl 29% aangeeft voortdurend op zoek te zijn naar lokaal geproduceerde producten, zo blijkt uit het onderzoek dat het MKOR in september en oktober 2018 onder 1.067 Roemeense consumenten uitvoerde. 

Vijf op de tien consumenten die een voorkeur voor lokale producten hebben, kopen deze voornamelijk om Roemeense bedrijven te steunen, 43% doet dit ook vanwege de kwaliteit van de producten en 39% is van mening dat lokale producten beter zijn dan import. 

Consumenten die bij voorkeur importproducten kopen, doen dit vooral vanwege de lagere prijzen (49%) en de hogere kwaliteit (33%) ten opzichte van Roemeense producten.

Volgens business-review.eu  is 47% van de consumenten van mening dat er weinig promotie gemaakt wordt voor producten van eigen bodem. Gemiddeld zijn drie op de vier consumenten die een voorkeur voor Roemeense producten hebben, bereid om 30% meer voor deze producten te betalen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven