Snoeptomaten van het nieuwe ras 'Sao Polo' uit Beierse kas sterker vertegenwoordigd in de supermarkt

Mini-cherry trostomaten bij Penny in nieuwe Best Moments verpakking

De mini-cherry trostomaten van het Beierse groententeeltbedrijf Steiner GmbH und Co. KG. worden sinds circa twee weken in een nieuwe verpakking aangeboden. De kasproducten van de nieuwe variëteit Sao Polo worden onder het merk 'Best Moments' in handige kartonnen schaaltjes van 200 gram bij lokale Penny-filialen aangeboden.

Fotobron: Gemüsebau Steiner GmbH und Co. KG. 

'Wintertomaten'
Dit jaar werd de voorgaande mini-cherry trostomaat Rivolo uit het assortiment gehaald ten gunste van de gloednieuwe variëteit Sao Polo. De snoeptomaten worden vermoedelijk tot begin december geoogst, vertelt een woordvoerder van het moderne groententeeltbedrijf. Daarna verdwijnt de tomaat voor korte tijd uit het groentenschap. „Tussendoor zullen we echter doorlopend onze middelgrote 'wintertomaat' Brioso aanbieden. Vanaf maart zijn we dan weer met ons complete tomatenassortiment op de markt vertegenwoordigd.''

De Best Moments mini-cherry trostomaten worden momenteel seizoenaal in Penny-filialen verkocht. De producten worden afhankelijk van de beschikbaarheid uit Duitse en uit Nederlandse teelt afgenomen.

Teelt het hele jaar door
In het Beierse Kirchweidach teelt de familie Steiner inmiddels op circa 20 hectare tomaten, paprika's en aardbeien in kassen. Door middel van geothermiek en fotovoltaïek zonder fossiele brandstoffen, evenals een groot aantal zonne-uren in het gebied Chiemgau, worden er het hele jaar door hoogwaardige kasproducten geteeld. Deze producten worden in Beierse Rewe- en Penny-filialen verkocht.

Verdere informatie:
Gemüsebau Steiner GmbH & Co KG
Inh. Wolfgang Steiner
Edt 8, 84558 Kirchweidach
Telefoon: +49 86 23 / 98 50 6 – 0
E-mail: info@gemuesebau-steiner.de 
Web: www.gemuesebau-steiner.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven