AGF'ers op Nordic Organic Food Fair

Tholen – De Nordic Organic Food Fair in Malmö is weer afgelopen. Het evenement vond de afgelopen twee dagen plaats in MalmöMässan in Malmö. Er waren drie Nederlandse (bio) AGF-bedrijven aanwezig: Agrofair Benelux, BIO-center ZANN en Nautilus Organic. Ook CBI - onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken - was aanwezig. 

Klik hier voor de fotoreportage van de bio-standhouders. 

In totaal waren er meer dan 30 Nederlandse bedrijven aanwezig. Op de hele beurs waren de AGF-bedrijven in de minderheid. Er waren wel veel andere voedingsbedrijven aanwezig met onder andere (alcoholische) dranken, chocolade en tussendoortjes. Er was ook een duidelijke trend te zien naar vegan: het aanbod veganistische producten was groot.

Hieronder vindt u een overzicht van de Nederlandse (en Vlaamse) AGF-bedrijven: 

Agrofair Benelux staat samen met Hebe op de beurs. “Het gaat heel goed in Scandinavië”, vertelt Cornelie den Otter. “Wij zetten hier vooral onze bananen en Solidale Italiano in de kijker”. Op de foto: Julian Arts, Emma Hallberg (Hebe), Roeland Herrewijnen en Cornelie den Otter.

Geoffrey Harreman en Rob Wubben van Bio-center ZANN presenteren het bedrijf op de Scandinavische markt. Zij zijn pas met Postuma AGF het project ‘Mijn bio-hoek’ begonnen en het bedrijf gaat in februari of maart verhuizen.

Hein Wolff, Niels Buijsrogge, Johan Groen en Dave de Bakker van Nautilus Organic hebben de trip naar Scandinavië goed benut. “Wij hebben veel klanten bezocht en nu zien we hier ook veel klanten. Zo kun je op korte tijd veel mensen ontmoeten”, aldus de mannen.

CBI is een onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de foto staan Juliette M. van Iperen en Reindert Dekker. “CBI is gespecialiseerd in de promotie van export voor ontwikkelingslanden. Wij ondersteunen bijvoorbeeld telers in Peru en Colombia met de export naar Europa.”

Karl Vanderplaetse van Adya Bio heeft een aanbod gevriesdroogd fruit. “De nieuwste producten zijn jackfruit, dat veel proteïnen bevat, gevriesdroogde aardbei, framboos en avocado”, vertelt Karl.

In de wandelgangen stuitte Biojournaal op Wim Stoker van Stoker Vogelaar, die als bezoeker aanwezig was op de beurs.

Bareld Kootrstra van Fairtrasa kwam ook een kijkje nemen op de beurs. Bij hem staat Jens Holme Pederson, een teler van blauwe bessen.

Klik hier voor de fotoreportage van de bio-standhouders. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven