De Sherlock Hybrid van Insort

Sorteermachine voor diepgevroren frites gepresenteerd op Interpom

Het Oostenrijkse Insort fabriceert al sinds 2011 sorteermachines voor diverse levensmiddelen (zoals aardappelen, zachtfruit, amandelen en noten) die in staat zijn vreemde stoffen te detecteren door middel van Chemical Imaging Technology (CIT) en deze verwijderen tijdens het productieproces. De machines worden door de meest gerenommeerde bedrijven wereldwijd gebruikt. 

Tijdens Interpom 2018, dat op 25 oktober in het Belgische Kortrijk plaatsvond, heeft Insort een compleet nieuwe generatie sorteerders gepresenteerd. De Sherlock Hybrid is een sorteermachine voor diepgevroren frites met een ongeëvenaard hoog niveau van nauwkeurigheid op het gebied van vreemde stoffen-detectie en een breed gamma aan functionaliteiten. 

De Sherlock Hybrid combineert de bewezen Chemical Imaging Technology (CIT) met high-definition RGB-cameratechnologie. Het volledig nieuw ontwikkelde software-platform maakt het mogelijk gegevens van meerdere sensoren samen te voegen (Multi-sensor fusion).  

Daarnaast biedt de Sherlock Hybrid drieweg-sortering middels een combinatie van lucht- en valklepverwijdering (Multi reject fusion). De ultrasnelle luchtstralen maken een nauwkeurige en zorgvuldige verwijdering van defecte producten en korte stukjes mogelijk, terwijl de 'safeguard dropgates' (valkleppen) garanderen dat alle vreemde materialen, zoals hout, metaal en glas, ongeacht hun grootte of vorm, effectief worden verwijderd. 

 

 

Dankzij de combinatie van de Chemical Imaging Technology en de HD-camera's is het systeem in staat om de best mogelijke afweging te maken voor het verwijderen van ongewenste materialen door middel van lucht om de opbrengst te beschermen of door middel van valkleppen om optimale voedselveiligheid te garanderen. 

Buiten de Chemical Imaging Technology kunnen er eveneens realtime kwantitatieve chemische analysegegevens verzameld worden, bijvoorbeeld met betrekking tot het drogestofgehalte van de productstroom en hiermee behoren tijdrovende laboratorium-analyses tot het verleden. In combinatie met de gegevens over de lengtes en kleurdefecten van de productstroom levert de Sherlock Hybrid een belangrijke bijdrage aan het moderne Industry 4.0 productieprocessen. 

"Met de Sherlock Hybrid biedt Insort de fritesverwerkende industrie een nieuw middel om de kwaliteit te waarborgen, waarbij het hoogste niveau van voedselveiligheid gegarandeerd is en de opbrengsten worden gemaximaliseerd," aldus Mattias Jeindl, directeur en oprichter van Insort. 

Carlo Mylle, mede-eigenaar van het Belgische familiebedrijf Mydibel, is één van de kopers. "De investering in de Sherlock Hybrid heeft zichzelf al bewezen, met name de nauwkeurigheid waarmee de CIT-camermodule vreemde stoffen detecteert, is ongeëvenaard op de markt," aldus Mylle. 

 

Voor meer informatie:
Insort GmbH
Tel: +43 3115 21786 0
Email: office@insort.at 
www.insort.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven