Duitsland: historische lage aardappeloogst

De Duitse vereniging van de AGF-verwerkende sector (BOGK) heeft hun persbericht van juli van dit jaar bevestigd, nu de Duitse aardappeloogst is voltooid en het duidelijk is geworden dat de verwachte lage opbrengst als gevolg van de droogte van deze zomer een realiteit is.

Met slechts 8,7 miljoen ton aardappelen bereikte deze opbrengst een historisch dieptepunt. Experts in de landbouw en aardappelverwerkende sector hebben vastgesteld dat er 25 tot 30% minder verwerkingsaardappelen zijn.

Er is zelfs een mogelijkheid van verdere vermindering van de verwerkingsaardappelen als gevolg van kwaliteitsproblemen zoals glazigheid of ontkieming tijdens opslag.

Als gevolg van de droogte van dit jaar wordt ook verwacht dat het gewas in 2020 negatief zal worden beïnvloed, omdat de pootaardappelen, met name de pootaardappelen voor de vroege aardappelen, niet voldoende beschikbaar zullen zijn.

Tegelijkertijd is de vraag naar verwerkte producten zeer groot. Een aanzienlijke prijsstijging in vergelijking met gemiddelde oogsten wordt al verwacht. Een continue aardappelvoorraad van goede kwaliteit is tot volgend seizoen onzeker.

Zoals op openpr.com werd gemeld is de Duitse vereniging van de AGF-verwerkende sector de zesde grootste economische sector van de Duitse voedingsindustrie. Voor veilige teelt en gezonde producten werken ongeveer 20.000 mensen in bijna 120 bedrijven.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven