Haringvlietbrug twee weekenden gestremd

Wegverkeer op de A29 en scheepvaartverkeer op het Hollands Diep moeten rekening houden met omleidingen komend weekend en het weekend van 30 november. Rijkswaterstaat werkt deze twee weekenden aan de Haringvlietbrug.

De wegwerkzaamheden starten vrijdag om 22.00 uur en duren tot en met maandag 19 november 5.00 uur. De A29 en de parallelrijbaan zijn dan afgesloten ter hoogte van de Haringvlietbrug in de richting van Rotterdam. Ook van 30 november 22.00 uur tot en met maandag 3 december 5.00 uur is de A29 afgesloten, maar dan in de richting van Zierikzee en Bergen op Zoom. Het verkeer kan tijdens beide weekenden omrijden via de Moerdijkbrug (A16).  

Scheepvaart
Niet alleen het wegverkeer, ook de scheepvaart moet rekening houden met stremmingen. Vanwege de werkzaamheden kan er niet onder de brug worden gevaren. Deze stremming is van kracht vanaf donderdag 7.00 uur tot en met dinsdag 20 november 22.00 uur.  De tweede stremming loopt van 29 november 7.00 uur tot en met 4 december 22.00 uur. Buiten deze weekenden om zijn er tot 7 december beperkingen van kracht omdat er werkschepen en pontons in het water liggen. De beperkingen bestaan onder meer uit een hoogte- en een snelheidsbeperking om zo hinderlijke vaarbewegingen te voorkomen.

Weersafhankelijk
De werkzaamheden zijn weersafhankelijk. In het geval de werkzaamheden niet kunnen worden uitgevoerd op de geplande data, dan wordt dit uitgesteld naar de daaropvolgende weekenden in december.

Bron: Evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven