Tonny Hooijmans, Oke Trading:

"De echte verkooppieken van champignons gaan er steeds meer uit"

Tholen - De champignonhandel loopt al enkele maanden lekker door, aldus Tonny Hooijmans van Oké Trading uit Velddriel. "Het aanbod is door de wisselende kwaliteit van het compost wel 5-10% lager, maar de vraag is redelijk goed. Prijzen voor de witte champignons liggen op een niveau rond de 1,50 euro. Kastanjechampignons worden voor 1,70 euro verkocht. Deze tijd tot begin december is het traditiegetrouw vrij rustig. Dat geldt ook voor de speciale soorten.

Van een voorbereiding op de kerstdrukte is volgens de champignonhandelaar nauwelijks sprake. "In vergelijking met enkele jaren geleden gaan die pieken in de verkoop er steeds meer uit. Kijk naar het enorme exotenaanbod wat er in de winkel beschikbaar is, dat gaat gewoon ten koste van de vraag naar witte champignons", concludeert Tonny, die zijn champignons hoofdzakelijk naar het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en België exporteert.

Voor meer informatie:
Tonny Hooijmans
Oke Trading B.V.
085-2737984
tonny@oketrading.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.