Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Schaarste drijft uienprijzen Kameroen op

Vanaf begin oktober zijn uien uitverkocht in Kameroen. Uien zijn na katoen en pinda's het belangrijkste handelsgewas in dit land. Het uienareaal in Kameroen telt ruim 3.400 hectare en zo'n 13.600 telers houden zich met de teelt bezig. De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 70.000 ton. 

Het tekort heeft uiteraard gevolgen voor de prijzen. Op de lokale markt wordt €3,81 tot 4,57 voor twee kilo uien betaald. De prijs van een zak uien ligt rond de €70 tot 90, afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid. 

"We kochten uien in uit teeltgebieden in het noorden maar sinds begin oktober zijn onze voorraden uitgeput," vertelt een groothandelaar in Maroua. "We wachten nu tot het uienseizoen in Nigeria begin december weer van start gaat om de periode tot aan de start van ons lokale seizoen te overbruggen. Een aantal telers is al begonnen met planten."

Het tekort is met name het gevolg van het langere regenseizoen. Vanwege problemen met bewaring konden de uien maar drie maanden worden opgeslagen. De groeiende vraag vanuit markten in het zuiden van Kameroen en landen zoals Gabon, Equatoriaal Guinee en Congo heeft verder bijgedragen aan de schaarste. 

Deskundigen waarschuwen de uiensector dat zij na moet denken over het verbeteren van teeltmethoden en de manier waarop zij haar producten vermarkt. 

 

Bron: Actu Cameroon


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven