Momo HK

Kwaliteitscontrole op locatie in China, India, Singapore en Vietnam

Niemand zit te wachten op bijkomende problemen bij de export van verse groenten en fruit. Soms zijn deze problemen echter onoverkomelijk. Er zijn veel redenen waarom importeurs binnengekomen AGF afwijzen, zoals incorrecte maten, verkeerde verpakking of ronduit rotte volumes. Het is daarom voor exporteurs van vitaal belang dat iemand bij de afzetmarkt beschikbaar is die dit AGF op kan vangen. Minder geschikt AGF dat nog steeds van waarde is, kan opnieuw worden gesorteerd en verpakt. Momo HK levert precies deze dienstverlening aan bedrijven die hun verse AGF naar markten in Azië en de Stille Oceaan exporteren.

Mohamed Elmalt begon Momo HK door het tuinbouwbedrijf van zijn familie in Egypte te helpen met de export van druiven naar Hong Kong. Momo HK breidde in rap tempo uit en werkt nu met verschillende leveranciers om een grote verscheidenheid aan AGF af te zetten bij retailers en groothandelaars in Azië. Momo HK verleent ondersteuning bij leveranciers die te maken hebben met wat mindere AGF. "Soms keek ik naar de kwaliteit van het AGF en zag ik dat er eigenlijk niets mis mee was. Bij andere gelegenheden bleek dat alleen een deel van het volume niet goed genoeg meer was. Uiteindelijk hadden veel exporteurs zonder vertegenwoordigers het maar te accepteren dat hun AGF werd afgewezen, omdat ze simpelweg de middelen niet hadden om hier tegen in te gaan," zegt Elmalt.

"Ik vertegenwoordig de belangen van mijn leveranciers en daarom vertrouwen de leveranciers op mijn oordeel. Ik gooi versproducten weg waar we niet meer mee kunnen werken, maar de rest laat ik opnieuw sorteren en verpakken. Ik stuur het dan terug naar de oorspronkelijke klant of groothandelsmarkt. Het is mijn taak dat zoveel mogelijk volume wordt geaccepteerd en dat financiële verliezen zo veel mogelijk worden geminimaliseerd. Gelukkig heb ik uitstekende lokale partners in Hong Kong, die over een eersteklas pakstation beschikken."

"De specificaties voor de kwaliteit van versproducten zijn zowel in Hong Kong als in het grootste deel van Azië vaker niet dan wel goed gedefinieerd. Exporteurs hebben daarom niet altijd zicht op waarom hun AGF wordt afgewezen. Daarbij is het onderzoeken van afgewezen AGF vaak moeilijk voor exporteurs die zich in Europa, Afrika, Australië of Amerika bevinden, omdat hier hoge reiskosten en een beperkt tijdsbestek bij komen kijken. Exporteurs huren mij daarom in om hun volumes bij binnenkomst in Hong Kong te volgen. Soms vragen ze me ook om hun volumes in de gaten te houden als ze nog geen klachten hebben gekregen. Sommige exporteurs doen dit om tegemoet te komen aan protocol of omdat ze mogelijke klachten voor willen zijn als het vervoer vertraging op heeft gelopen. Als ze mij inhuren, hebben ze in ieder geval toegang tot de mening van een onafhankelijke partij, die ze in staat stelt om de juiste beslissingen te nemen."

De nieuwe dienstverlening van Momo HK wint aan populariteit. Het bedrijf verleent zijn service daarom nu ook buiten Hong Kong. "We werken met een pakstation in Singapore, zodat we onze dienstverlening in Hong Kong ook daar aan kunnen bieden," zegt Elmalt.

"Ook onderzoeken we de kwaliteit van AGF in China, India, Singapore en Vietnam. Gezien de vereisten voor import-AGF afhankelijk zijn van de afzetmarkt, is het van cruciaal belang dat er iemand lokaal aanwezig is die je kunt vertrouwen. We zorgen ervoor dat het afgewezen AGF geminimaliseerd wordt en dat de winst wordt gemaximaliseerd. Onze service is niet alleen goed voor ondernemingen, maar ook voor onze planeet."

Voor meer informatie: 
Mohamed Elmalt
MOMO HK LTD
Mobiel: +85261900587
Email: info@momohkltd.com  
www.momohkltd.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven