Easypeeler avocado op Britse markt

Het is een van de kliederigste en mogelijk gevaarlijkste keukenklusjes - het in plakken snijden en uitscheppen van het vlees van avocado's. Maar hulp is onderweg - Tesco lanceert de eerste avocado die easypeeler is zodra die doormidden is gesneden. 

EasyAvo wordt in Zuid-Afrika geteeld en gaat morgen voor een proefperiode de verkoop in om z'n populariteit te testen. Nu hoeven Britten zich niet meer te snijden.

Laura Marsden Payne van Tesco: "Consumenten kochten vorig jaar zo'n 60 miljoen avocado's. We zijn er dus zeker van dat deze fantastische avocado het gehannes gemakkelijker zal maken."

De EasyAvo is veredeld uit twee avocadorassen. Het ras werd door Tesco gekocht.

De schil is dikker en meer kurkachtig, waardoor ze er schelpachtig uitziet in vergelijking met die van de populaire rassen Fuerte en Hass.

Laura Marsden Payne: “Wanneer het fruit rijpt en vocht verliest, komt deze dikkere en kurkachtige schil gemakkelijker los van het vruchtvlees in vergelijking met de dunnere en meer vouwbare schil van de bovengenoemde rassen."

Dit is het eerste jaar dat telers genoeg geproduceerd hebben voor een test. De hoeveelheid zal nog beperkt zijn. De EasyAvo is een extra grote, kant-en-klare avocado met romig vlees. 

Voor meer informatie:
Tesco
Tel: +44 1707 918 701
www.tescoplc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven