Nieuwe perensorteermachine Unitec geinstalleerd in pakstation Diamond Fruit Growers

Op 16 juli 2018 werd een nieuw pakstation met 18 lijnen in gebruik genomen dat uitgerust is met UNITEC Uni 9.0 Pear technologie en een Pears Sort 3-systeem voor het verwerken van verschillende maten peren. Het is de eerste faciliteit ter wereld die volledig toegespitst is op het verwerken en sorteren van peren. 

David Garcia, directeur van Diamond Fruit Growers: "De directie besloot om opnieuw in het bedrijf te investeren. We gingen vervolgens op pad om te kijken wat er zoal op de markt was voor het verwerken van peren en welke nieuwe technologieën er bestonden. Het bleek echter dat de meeste lijnen eigenlijk appellijnen waren die aangepast waren om gebruikt te worden voor het sorteren van peren. UNITEC was één van de weinige bedrijven die ons een luisterend oor bood en bereid was om tijd uit te trekken om een lijn te ontwikkelen die van begin tot eind specifiek ontworpen is voor de verwerking van peren."

Met deze woorden maakte Garcia, duidelijk waarom het bedrijf voor UNITEC heeft gekozen voor de uitvoering van dit belangrijke project.

"UNITEC geloofde vanaf het begin in dit project en is hiermee het eerste bedrijf ter wereld dat een zeer gespecialiseerde verwerkings- en sorteerlijn voor peren heeft ontwikkeld. Toen we aan het project begonnen, wilden we het hele proces als het ware opnieuw uitvinden. We wilden graag mechaniseren maar kwamen erachter dat de betreffende apparatuur niet bestond! We moesten dan ook een partner vinden die bereid was om met ons mee te denken, de gok te wagen en moeilijkheden te overwinnen. Het was al snel duidelijk dat UNITEC over de juiste medewerkers en mentaliteit beschikte."

Robert Wymore, operation manager bij Diamond Fruit Growers, beaamt dit. Voor een dergelijk belangrijk en ambitieus project had Diamond een deskundig bedrijf nodig dat sterk betrokken is bij haar klanten en UNITEC bleek deze ideale partner te zijn. 

 

Ook Nick Erickson, projectmanager bij Diamond Fruit Growers, was onder de indruk van de integriteit van het UNITEC-team: "Ze zagen regelmatig dingen waar ze niet tevreden over waren maar die ons niet eens opgevallen waren en losten deze vervolgens op."

Het resultaat van deze mentaliteit is volgens directeur Garcia dat de technologische resultaten de verwachtingen in alle opzichten overtroffen hebben. 

Het Pears Sort 3-systeem, waarmee Uni 9.0 is uitgerust, biedt de meest geavanceerde technologie. Het sorteert met ongeëvenaarde nauwkeurigheid verschillende perencategorieën. Bovendien is het een uiterst delicaat systeem dat het mogelijk maakt om de peren op niet-invasieve wijze te sorteren, waarbij de organoleptische eigenschappen van het fruit volledig intact blijven. 

Voor meer informatie:

Unitec S.p.A.
Tel: +39 0545 288884
Email: Unitec@unitec-group.com 
www.unitec-group.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven