Jupiter neemt groot belang in Zuid-Afrikaanse fruitproducent Bonaire

Het Britse AGF-bedrijf Jupiter heeft een overname bekendgemaakt waarmee zij haar internationale portfolio nog verder uit zal breiden. 

De in Shropshire gevestigde familie-onderneming heeft een groot belang genomen in het Zuid-Afrikaanse AGF-bedrijf Bonaire. Haar indrukwekkende internationale groei leverde Jupiter eerder dit jaar een vermelding in de "Sunday Times International Track 200' op. 

Het is een flinke overname door Jupiter aangezien Bonaire 800 hectare aan citrusplantages telt, verspreid over twee locaties evenals steenfruit- en druivenplantages op nog drie andere locaties. 


Als onderdeel van de overnameovereenkomst zal het bedrijf Jupiter South Africa gaan heten. Jupiter-directeurs Mark en Yvonne Tweddle wilden de expertise op het gebied van de teelt en marketing van de diverse teams van de bedrijven samenbrengen en daarom zijn sommige teams gemengd. 

Het stel laat weten dat het potentieel van de bedrijven 'zeer veelbelovend' is aangezien 1.000 hectare momenteel onbenut zijn. Mark: "Dit is een enorme overname voor ons die past bij de weg die we in zijn geslagen om een internationaal teeltbedrijf te worden."“De teams maken nu al plannen om de productie naar 1.200 hectare te vergroten met nieuwe rassen, evenals voor de bouw van een nieuw pakstation en de installatie van een geavanceerde verpakkingslijn. We evalueren ook de bestaande uitrusting van de bedrijven en waar nodig zullen er verbeteringen aangebracht worden."

Mark en Yvonne hebben een zwak voor Zuid-Afrika en zijn blij om iets voor de gemeenschap in deze regio te kunnen betekenen. "We hopen meer welvaart te brengen voor arbeiders op de bedrijven en zullen tijd en middelen investeren om de lokale bevolking te steunen."
"Het is een plezier om met zulke enthousiaste mensen samen te werken," vervolgt Mark. Na een grondige evaluatie is er een nieuwe werkstructuur tot stand gekomen die een stevige basis voor de toekomst vormt. 

De financiën, marketing en logistiek zijn gecentraliseerd in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de teelt- en inkoopteams in de regio werkzaam zijn. 

Dit jaar oogstte Jupiter ook de eerste volumes van het nieuwe, veelbelovende druivenras ARRA en werd het bedrijf door Lux Life uitgeroepen tot de beste AGF-leverancier van het Verenigd Koninkrijk 2018. Daarnaast bracht Jupiter een bedrijfsmagazine op de markt dat eens per kwartaal verschijnt. 


Voor meer informatie:
Justine Halifax
Jupiter Group
Tel: +44 (0)7903 719297
Email: JustineH@jupitermarketingltd.com  
www.jupitermarketingltd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven