Theo Kampschoer, Kampexport:

"Lastige start Bretons bloemkoolseizoen"

Tholen  - De start van het Franse bloemkoolseizoen is dit jaar lastig. Dat vertelt groentenexporteur Theo Kampschoer vanuit Bretagne. "Door het warme weer zijn telers uit Nederland en België nog veel aan het natrekken, dus is er veel bloemkool in Noord-Europa beschikbaar. Het voordeel is dat Spanje en Italië nog nauwelijks aan de markt zijn."

In Bretagne is het bloemkoolareaal dit jaar 6% lager. Theo verwacht dat, uiteraard afhankelijk van het weer, een dagelijkse aanvoer van 60.000 tot 70.000 kratten 'zessen'. "Op het moment hebben we nogal te maken met jojo-prijzen die variëren van 5,50 tot 7,50 euro."

Kampexport levert de bloemkool op dit moment hoofdzakelijk aan Italië, Duitsland en de binnenlandse Franse markt,  aangevuld met export naar Spanje en Oost-Europese landen als Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije en Bulgarije.

Aanplant van specialiteiten als kleurtjesbloemkool en romanesco is er volgens de handelaar in Bretagne nog beperkt. "Dagelijks worden er zo'n 1.000 tot 3.000 kisten (6/8) romanesco aangevoerd. Verder is er wat groene bloemkool beschikbaar en in veel mindere mate ook gele en oranje bloemkool."

Voor meer informatie:
Kampexport International SARL
19 Rue Pen ar Pont
BP 78
29250 Saint Pol de LEON
Tél : +33 (0) 2 98 69 28 22
Fax : +33 (0) 2 98 29 04 04
kampexport@kampexport.com
www.kampexport.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven