Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Noorwegen: uienvoorraad gehalveerd, voorraad bio-uien 69% lager

De voorraad consumptieaardappelen ligt op hetzelfde niveau als de afgelopen twee jaar. Dit meldt het Noorse Landbouwdirectoraat. De Scandinavische amandelaardappelen worden steeds populairder en de voorraden zijn toegenomen met twee procent, vergeleken met vorig jaar. Wel zal de komende winter moeten blijken of de kwaliteit op peil blijft. Kleine aardappelen zijn er twee keer zoveel als vorig jaar, terwijl speciale soorten, zoals de Ringeriks-aardappel en de Gulløye dit jaar juist in mindere mate voorradig zijn.

Zorgwekkend lage uienvoorraad

De nadelige weersomstandigheden hebben de uienvoorraad gehalveerd, vergeleken met de twee voorgaande jaren. Daar komt nog bij dat het ook bij de uien twijfelachtig is of de kwaliteit in de opslag goed blijft. Ook van wortelpeterselie, selderij, witte en rode kool zijn de voorraden lager dan vorig jaar. De voorraad wortelen is weliswaar redelijk, maar nog steeds zeven procent kleiner dan vorig jaar. Ook daar is de kwaliteit vooralsnog onzeker.

Biologische groenten  

Van de meeste biologische groenten zijn er minder op voorraad dan vorig jaar om deze tijd. De hoeveelheid biologische uien is 69 procent kleiner dan in 2017, wat een recordjaar was. Biologische wortelen zijn erg populair bij de consument en deze zijn de afgelopen jaren dan ook in steeds grotere hoeveelheden geteeld. Dit jaar is de voorraad afgenomen met 32 procent.

De cijfers van het Landbouwdirectoraat zijn gebaseerd op de gerapporteerde cijfers van de grote grossiers.

Bron: www.landbruksdirektoratet.no


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven