Hema en ICA bieden oplossing voor onverkochte versproducten

In Nederland werkt HEMA samen met start-up 'Too Good To Go' waarmee het de 'magic box' aanbiedt. De doos bevat overtollig voedsel dat normaal aan het einde van de dag zou zijn weggegooid. In Zweden test ICA de 'Karma-koelkast' in zijn filiaal ICA Kvantum Liljeholmen.

Hema-klanten kunnen de doos kopen via de Too Good To Go-app en deze ophalen bij de dichtstbijzijnde HEMA-winkel. De originele verkoopwaarde voor de doos is 12 euro, maar kan worden gekocht voor 4 euro. De inhoud is afhankelijk van welke producten er die dag zijn overgebleven. Dit project wordt vanaf november 2018 in vijf winkels in Amsterdam uitgeprobeerd. De geselecteerde winkels bevinden zich aan de Ferdinand Bolstraat, het Gelderlandplein, Jodenbreestraat, de Kinkerstraat en de NDSM-straat. Als de proef succesvol is, zal HEMA overwegen om uit te breiden naar andere steden, hoewel er geen locaties zijn bevestigd.

Ondertussen werkt ICA in Zweden samen met start-up Karma om de 'Karma-koelkast' in ICA Kvantum Liljeholmen tot 31 december 2018 uit te proberen. 'Karma-koelkasten' zijn een handig bewaar- en ophaalpunt voor onverkocht voedsel.

Retailanalysis.igd.com meldt hoe klanten dit product van ICA Kvantum Liljeholmen kunnen kopen via de Karma-app en het kunnen ophalen in de winkel waar het in de 'Karma-koelkast' ligt. De koelkast kan worden geopend als de klant een QR-code scant met zijn of haar telefoon.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven