Eerste lading Marokkaans citrus aangekomen in de Verenigde Staten

De haven van Wilmington in de Amerikaanse staat Delaware had de eer om de eerste lading vers Marokkaans citrus van dit seizoen te ontvangen. 

Het koelcontainerschip de M.V. Belgie Reefer kwam op 7 november met 574.800 dozen verse clementines aan boord aan in Wilmington aan, een belangrijke aankomst- en distributiecentrum voor de import van Marokkaanse citrus, zoals Nour en Nadorcott clementines. 


Eric Casey (rechts), directeur GT VS Wilmington en kapitein Oleg Silnichiy

Gedurende het importseizoen, dat nog tot maart zal duren, verwacht de haven zo'n 12 scheepsladingen citrus uit Agadir te ontvangen. De aankomst van de Belgie Reefer luidt alweer het negentiende opeenvolgende seizoen voor de ladingen van Fresh Fruit Maroc in. 

"We zijn vereerd dat onze klanten en handelspartners voor onze haven blijven kiezen zodat we consumenten in Noord-Amerika snel van zo vers mogelijk fruit kunnen voorzien," aldus havendirecteur Eric Casey.  

Susan Bricks, vertegenwoordigster van Fresh Fruit Maroc in Noord-Amerika, vertelt dat Wilmington al jarenlang een goede partner voor het bedrijf is. 

Voor distributie wordt het citrus bewaard in het 74.322 m2 tellende koelcomplex van de haven, dat één van de grootste in Noord-Amerika is. Gedurende het seizoen 2018-2019 zal de haven van Wilmington meer dan 10,7 miljoen dozen Marokkaans citrus verwerken. 

 

Voor meer informatie:
Kathryn Bradley
Gulftainer
Tel: +1 (302) 472-2028
kbradley@gulftainer.com
www.gulftainer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.