Macron: "Euro is geen duidelijk alternatief voor Amerikaanse dollar"

Volgens de president van Frankrijk, Emmanuel Macron, is de euro geen duidelijk alternatief voor de Amerikaanse dollar. Dit komt met name door de internationale sterke punten van de Amerikaanse munteenheid.

"Tot nu toe lukt het ons niet om de euro net zo sterk te maken als de dollar," zei Macron in een interview met CNN. "We hebben geweldig werk op dit vlak verricht, maar het is nog niet genoeg."

Volgens Macron zijn Europese ondernemingen nog te afhankelijk van de Amerikaanse dollar. "Dit heeft voor mij te maken met soevereiniteit. Daarom wil ik dat we nauw samenwerken met onze financiële instanties, op Europees niveau en met al onze partners. Zo kunnen we het vermogen opbouwen om minder afhankelijk van de dollar te zijn."

“Dit betekent niet dat we per se tegenstanders moeten zijn. Ik denk echter dat het voor de stabiliteit van de wereldorde nodig is dat er naast een sterke munteenheid als de dollar ook alternatieven beschikbaar zijn. De euro moet een van deze alternatieven zijn. Daarom moeten we onze financiële structuren en de financiering van bedrijven binnen de eurozone zien te verbeteren," zegt Macron.

Volgens Macron is de Chinese valuta een alternatief voor de dollar. "Niet op wereldwijd niveau, maar wel voor een bepaalde regio," aldus de president.

Bron: Bloomberg


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven