Engels Machines toont nieuwigheden tijdens expo-SE

Nieuwe oogsthulpmachine voor de oogst van groene asperge

De aspergeteelt is volop in beweging met de tendens naar een intensieve teelt met hogere oogstefficiëntie. Met foliemanagement middels het M-Bogen systeem wordt een AspergeSpin tot 90 dagen per seizoen ingezet. Deze intensieve inzet van de AspergeSpin stelt nieuwe eisen aan de machine.


Om deze ontwikkeling kracht bij te zetten heeft Engels Machines de AspergeSpin op een aantal punten doorontwikkeld. Meest in het oog springende vernieuwing is de nieuwe folie-aflegger. Dit essentiële onderdeel van de machine, voor het afleggen van de folies, is geheel nieuw ontwikkeld. De nieuwe constructie maakt de AspergeSpin substantieel stabieler waardoor foliemanagement nog eenvoudiger is toe te passen.


Een doorontwikkeling van de Aspergespin is de sturing door middel van een draaibare folie-aflegger van de AspergeSpin A1+. Het basis frame bestaat uit het bewezen concept. Echter door de folie-aflegger middels een knikpunt te laten draaien ontstaat er een zeer korte draaicirkel. Dit is niet enkel voordelig op kleinere percelen maar ook op percelen waar de grondsoort of bodemstructuur op de wendakker voor problemen zorgen. Door de knikbesturing trekt de machine zichzelf door de bocht. Hierdoor kan men sneller en eenvoudiger op de wendakker manoeuvreren.


Geheel nieuw is de ASVerde, een oogsthulpmachine voor de oogst van groene asperge. In tegenstelling tot de elektronische besturing van de ASGreen heeft de ASVerde een mechanische besturing. Door de mechanische besturing heeft de bestuurder een goed gevoel hoe de machine reageert en is de machines erg gemakkelijk bedienen.
Een kenmerk van alle Engels Machines is dat deze elektrisch worden aangedreven en daarmee middels duurzame energie hun werk verrichten. De benodigde energie wordt geleverd door de modernste accu-techniek. Op dit moment wordt een AGM DEEP CYCLE aandrijfaccu ingezet. Deze accu is onderhoudsvrij en levert langer een constante stroom. Als volgende stap in de ontwikkeling van accutechniek test Engels Machines Lithium accu’s. Belangrijk om te weten zijn de werkelijke prestaties van deze accu’s tijdens het aspergeseizoen. Vanaf 2020 zullen de Lithium accu’s beschikbaar zijn voor de AspergeSpin.


De oogsttechniek van Engels Machines wordt in toenemende mate op globale schaal ingezet. Dit seizoen wordt dan ook de mijlpaal van de 10.000ste AspergeSpin behaalt. Door de positieve resultaten vanuit de markt blijft de navraag voorhanden. In de praktijk wordt, afhankelijk van de perceel omstandigheden, gemiddeld 30 kg per uur geoogst door middel van inzet van de AspergeSpin met M-bogen. Resultaten die absoluut noodzakelijk zijn om economisch verantwoord asperges te telen.


U vindt Engels Machines tijdens de expo-SE in Karlsruhe, Duitsland op 21 en 22 november op standnummer D-23 in hal 1.

Voor meer informatie:
Engels Innovatietechniek BV
Maasbreeseweg 19
Panningen, Nederland
Tel. +31 (0)77 307 4588
info@engelsmachines.nl 
www.engelsmachines.nl

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven