Birkenheyer Fruchthandels GmbH

"Europees druivenseizoen binnen tien dagen over"

De Europese druivenoogst loopt bijna ten einde. De aandacht verschuift langzaam naar druiven van overzee en er worden in enkele gevallen reeds Braziliaanse druiven in de Duitse groothandel aangeboden. Op het terrein van Großmarkt Keulen is men eveneens reeds bezig met de voorbereiding van het overzeese seizoen. De handel wordt hier momenteel echter nog steeds door de Europese druiven bepaald. Ook aan het einde van het seizoen zijn de vruchtkwaliteit evenals de vraag tevredenstellend, aldus de heer Gierlich, inkoper en verkoper van groothandelsbedrijf Birkenheyer.

Rode en pitloze druiven
Drie weken geleden werden reeds de eerste druiven uit Brazilië in de Duitse handel verwelkomd. „Er bestaat, in ieder geval bij ons, echter nog geen behoefte aan de druiven van overzee. Want zolang Italië en Griekenland nog op de markt vertegenwoordigd zijn, kiezen de klanten liever voor Europese druiven. Onder andere de rode druivenrassen Crimson en Scarlotta zijn momenteel heel populair'', aldus Gierlich. Zelf is de inkoper en verkoper pas enkele maanden geleden lid geworden van het Birkenheyer-team, precies op tijd voor de start van het hoogseizoen van de Europese druiven. Ook nu aan het einde van het seizoen is de kwaliteit van de druiven tevredenstellend en de prijzen zijn bijzonder stabiel.

Overstap op druiven van overzee
Naast de Italia-druiven worden op de groothandelsstand van het handelsbedrijf vooral de Griekse druiven vlot verkocht. Over circa tien dagen is het Europese druivenseizoen echter definitief ten einde en zal ook Birkenheyer definitief overstappen op druiven van overzee. „We beginnen met druiven uit Brazilië, onder andere met de variëteit Crimson Seedless. Daarna gaat het verder met druiven uit Peru, Chili, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Dat is normaal gesproken de volgorde.''

Spaans citrus
In tegenstelling tot bij de druiven gaat het Europese citrusseizoen nu pas van start. „Het Spaanse citrusseizoen staat bij ons momenteel in de startblokken. De eerste Spaanse citroenen komen momenteel op de markt en ook de verkoop van Valencia-sinaasappelen gaat deze week van start. De Spaanse clementines zijn inmiddels bijna allemaal verkrijgbaar: ook in deze categorie zijn de prijzen bijna hetzelfde als vorig jaar.''

Großmarkt Keulen
Birkenheyer Fruchthandels GmbH is een handelsbedrijf dat al sinds lange tijd gevestigd is op het terrein van Großmarkt Keulen. Het bedrijf biedt een volledig assortiment aan van exotisch fruit tot aan groenten en fruit uit eigen land. Er worden voornamelijk speciaalzaken en weekmarkthandelaren uit de regio Keulen beleverd.

Verdere informatie:
Birkenheyer Fruchthandels GmbH
Großmarkt Köln
Tel: +49 (0)221 9347110
Fax: +49 (0)221 93471199
info@birkenheyer.com 
www.birkenheyer.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.