hoge prijzen courgettes

Italië: teeltgebied Fondi-Terracina-Sperlonga getroffen door een wervelwind

Vanwege de temperatuurschommelingen in de afgelopen werken zijn er problemen ontstaan met de witte en donkere courgette in het gebied rond Fondi.

"De volumes zijn lager in vergelijking met het vorig seizoen en deze situatie, die al 10 dagen duurt, zal nog minimaal een aantal weken duren", zegt Michele Conti van telersorganisatie Copla di Fondi.

De prijzen zijn daarentegen goed. "Zoals hier op Sicilië, waar de witte courgette met bloem een prijs heeft van €3,00 à €3,30. Bij de donkere courgette hangt de prijs af van de grootte. De courgettes van het kaliber 14/21 hebben een prijs van €1,80 tot €2,00 en voor de kleinere variëren de prijzen tussen €2,50 en €2,80, afhankelijk van de kwaliteit. De courgettes die niet helemaal perfect zijn worden ook afgezet, maar dan is de prijs vaak wat lager", zegt Michele.

Onlangs is het gebied Fondi-Terracina-Sperlonga getroffen door een wervelwind, die vele hectares met groenten, met name komkommers, courgettes en sla, heeft verwoest.

"Vele van leden hebben hun oogst in 10 minuten verloren. Alles is verwoest en daarom is er veel minder beschikbaarheid dan in andere seizoenen."

"Voor onze organisatie gaat het om een daling van 40% wat betreft de beschikbaarheid van groenten."

Wat betreft de fytosanitaire problemen zegt Michele: "De belangrijkste problemen worden veroorzaakt door virussen. Door de temperatuurschommelingen zijn er ook wat problemen met meeldauw en valse meeldauw."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven