Verenigd Koninkrijk: zouden plasticvrije verpakkingen voor verse AGF verplicht moeten zijn?

The House of Commons in het Verenigd Koninkrijk behandelde op 12 november een verzoekschrift waarin de overheid wordt opgeroepen om supermarkten plasticvrije verpakkingen voor verse groenten en fruit te laten aanbieden.

In het door 123.000 mensen ondertekende verzoekschrift staat dat de stap noodzakelijk is vanwege "het probleem van een steeds toenemende hoeveelheid plastic afval dat ons milieu vervuilt."

De regering reageerde op de petitie en zei dat ze samen met retailers en het Waste and Resources Action Program (WRAP) de potentie onderzoekt van de introductie van plasticvrije initiatieven in supermarkten waar vers voedsel los wordt verkocht.

Het afgelopen jaar zijn er in het Verenigd Koninkrijk talloze initiatieven geweest tegen plastic voor eenmalig gebruik. Zo beloofde premier Theresa May eerder dit jaar onderzoek te doen naar 'plasticvrije' afdelingen in supermarkten.

Bij de introductie van haar 25-jarige milieustrategie in januari zei May dat de regering "alle vermijdbare plastic afval" gaat uitbannen.
Daarnaast hebben een aantal belangrijke ketenrestaurants, supermarkten en bedrijven, evenals het Britse koningshuis, in de afgelopen 12 maanden aangekondigd dat ze een verbod gaan invoeren voor plastic voor eenmalig gebruik, plastic rietjes en soortgelijke artikelen.

In een aflevering van de de BBC-natuurserie Blue Planet II in afgelopen november werd een verband gelegd tussen de dood van een babygriend en plastic afval in de oceaan. Dit leidde tot een golf van anti-plastic afvalsentimenten in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: PlasticNews


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven