Reduceer give-away met slim wegen

In 1998 introduceerde LRE haar DTS-III weegschaal. Een troskeuzeweger bestaande uit verschillende schalen met lichtindicatie. De DTS-III berekende automatisch uit welke schalen product weggenomen moest worden en gaf dit aan middels een lichtindicatie. Na installatie bij klanten in binnen- en buitenland kwam al snel naar voren dat door de inzet van “slim wegen” give-away binnen zeer korte periode gereduceerd kon worden.

Na jaren van doorontwikkeling en nauw contact met klanten introduceerde LRE in 2014 haar DTS-V serie. Een unieke weegschaal, welke voorzien is van diverse, innovatieve modules om arbeid en product te optimaliseren.

Productiviteit module
Eenvoud is een begrip wat centraal staat bij de DTS-V weegoplossing. Door de unieke LED Bar hoeven gebruikers slechts de exacte stukindicatie op te volgen. Geeft de LED bar -3 aan? Dan dient de gebruiker 3 stuks product weg te nemen. Er bestaat nogal een variatie in gewicht. Denkend aan een kleine cherrytomaat tot grote trostomaten. De LED bar is dan ook vrij programmeerbaar naar ieder soort product. Ook wordt aangegeven of het product klein (L), gemiddeld (A) of groot in omvang moet zijn. Praktijk wijst uit dat door het gebruik van de LED indicatie onnodige handelingen al in een vroeg stadium voorkomen worden. Bij een aantal klanten van LRE is een productiestijging van 25% met hetzelfde personeel dan ook al gerealiseerd.

De eenvoud van afwegen komt bij diverse klanten vaak al direct in praktijk naar voren. “Door slechts de indicatie op de LED bar te volgen hebben wij de periode, welke een nieuwe medewerker nodig heeft om tot een goed niveau van afwegen te komen, kunnen reduceren van 2 weken naar slechts 5 dagen” geeft een klant van LRE aan in een case.

Prestatie module
Naast de productiviteit module, welke is gericht op het optimaliseren van product. Is de DTS-V voorzien van een prestatie module. De prestatie module is speciaal ontwikkeld om medewerkers te motiveren en arbeid te optimaliseren. Een gekleurde smiley op het display geeft de gebruiker real time een indicatie of wordt voldaan aan een vooraf ingestelde normering. De smiley wordt periodiek aangepast op basis van een ingestelde normering.Het nieuwe platform voor Slimme Weeg- en Softwareoplossingen
Vorige week lanceerde LRE haar nieuwe website, gericht op slimme weeg- en softwareoplossingen. De website is Engelstalig. Binnen enkele weken verwacht LRE ook haar Nederlandse release te kunnen aankondigen.

Voor meer informatie:
LRE Weegtechniek
Satellietbaan 15G
2181MG, Hillegom
T: +31 252 532436
info@lre.nl 
www.lre-solutions.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.