Groentenpakketten voor stoofschotels en ratatouille

Franse AGF-leverancier Les Jardins d'Aquitaine houdt in de winter 100 gehandicapten aan het werk

Les Jardins d'Aquitaine (De Tuinen van Aquitaine) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vermarkten van voorverpakte verse groenten en fruit, zoals gesneden pompoen en prei, groentenpakketten voor stoofschotels en ratatouille. Het bedrijf heeft 71 vaste medewerkers in dienst, waarvan 63 met een handicap, en biedt tijdens de wintermaanden ook nog eens werk aan 40 seizoenskrachten, eveneens met een  handicap. 

Directeur Xavier Forline is al meer dan twintig jaar in de AGF-sector werkzaam. Hij begon zijn loopbaan bij Les Jardins d'Aquitaine bijna vier jaar geleden.

"Het sociale en brede aspect van ons bedrijf maakt het bijzonder. Dit aangepaste bedrijf produceert op hetzelfde prijs-kwaliteitsniveau als ieder ander bedrijf maar doet dit wel op een andere manier met een maximaal aantal werknemers aan de verpakkingslijnen. We hebben goede contacten met retailers die begrip hebben voor onze menselijke betrokkenheid."

Xavier legt uit dat de winter voor het bedrijf de drukste tijd van het jaar is. In november en januari piekt de consumptie van wintergroenten en iedereen brengt zijn  of haar producten tegelijk op de markt. "Normaal gesproken beginnen we eind september of begin oktober met ons winterassortiment. Dit jaar hadden we een prachtige nazomer en waren we iets later," vervolgt Xavier. "De afgelopen twee weken is het echter erg druk geweest en dit zal nog tot 15 december zo blijven. Hierna maken consumenten zich op voor de kerstdagen en worden er wat feestelijker producten ingekocht en ook deze hebben wij in ons assortiment, bijvoorbeeld exotische fruitmanden. In januari komt de consumptie van onze 'pot-au-feu'-producten (stoofschotels) weer op gang en de vraag blijft tot aan het voorjaar sterk. Hierna is het de beurt aan ons ratatouille-assortiment."

De producten van Les Jardins d'Aquitaine zijn bestemd voor Franse supermarkten. Sommige producten worden voorverpakt voor runderstoofpot, soepen of stoofschotels. "Deze pakketten zijn bedoeld voor consumenten in de grote steden die weinig tijd hebben om boodschappen te doen of éénpersoonshuishoudens. Met onze verpakkingen kunnen zij twee tot drie porties van een gerecht bereiden."

Voorverpakte producten zijn een bron van inspiratie

Volgens Xavier zijn consumentenverpakkingen een bron van inspiratie. "Als mensen geen idee hebben wat ze klaar kunnen maken en op de AGF-afdeling vervolgens pakketten voor stoofpotten, soepen of ratatouille zien staan dan kopen ze die!"

Biologisch aanbod
Het bedrijf heeft ook een biologisch assortiment dat vooralsnog slechts een klein deel van het totale aanbod vormt. "We ontwikkelen biologische producten in het tempo dat onze telers bij kunnen houden. We hebben geen haast," aldus Xavier.

In haar planning geeft het bedrijf voorrang aan producten van Franse bodem. Zo nodig worden er ook groenten en fruit uit Zuid-Europa ingekocht. Het bedrijf exporteert niet. "Onze verpakte en veelal gesneden producten zijn erg bederfelijk. De consument moet er zo vers mogelijk van kunnen genieten."

Voedselveiligheid
Xavier benadrukt het belang van voedselveiligheid binnen het bedrijf. "Bij het verpakken garanderen we onze consumenten de hoogste hygiëne, gebruiksvriendelijkheid en traceerbaarheid. We willen het bereiden van groenten en fruit zo gemakkelijk mogelijk voor hen maken."

Les Jardins d’ Aquitaine blijft in ontwikkeling. Momenteel onderzoekt het bedrijf de mogelijkheid voor de bouw van een nieuwe fabriek in het centrum van Agen, nog dichter bij haar werknemers.

 

Voor meer informatie:  
Xavier Forline
Les Jardins d’Aquitaine
M.I.N. Bat E 
47000 Agen
Tel : +33 (0) 553 983 636
Cell: +33 (0) 632 733 515
xavier.forline@apiha.com
www.apiha.com/jardinaquitaine.php 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven