BayWa noteert hogere omzet, maar lager EBIT

Tholen – de eerste negen maanden van het jaar sluit BayWa de boeken met een omzet van 12,2 miljard euro (2017: 12 miljard euro). Het EBIT laat een lichte daling zien naar 28,3 miljoen euro. Beide ontwikkelingen waren in lijn met de eerdere verwachtingen. De fruithandel maakt slecht een klein onderdeel uit van de resultaten.

De eerste negen maanden van het jaar zijn de resultaten voor het onderdeel Agriculture zwaar beïnvloedt door twee ontwikkelingen. De droogte pakte negatief uit voor de productie in Europa, zeker voor granen (een belangrijke productgroep in deze categorie) vielen de cijfers tegen. Daarnaast stegen de logistieke kosten.

De fruithandel liet wel een positieve ontwikkeling zien, maar dat was onvoldoende om de consequenties van het extreem slechte Duitse appeljaar 2017 te balanceren. Daardoor kampte het bedrijf met tekorten in het hardfruit. BayWa verwacht een herstel in de fruithandel in de maanden tot het einde van het jaar als gevolg van de Feestdagen en de markt voor tropisch fruit, asperges en druiven vanuit T&G Global Limited.

Voor het vierde kwartaal verwacht het Duitse bedrijf een sprong in de omzet door de verkoop van zonne- en windparken. Daarom houdt het bedrijf vast aan de eerder verwachtingen over het volledige boekjaar.

 

Klik hier om de prestaties in de andere sectoren te bekijken.


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven