Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Colombia verhoogt de gulupa-export voor Kerst

"Kerst is waarschijnlijk de beste periode van het jaar voor de consumptie van exotisch fruit. We verhogen onze overzese export om aan de toegenomen vraag tijdens de kerstdagen te voldoen. We hebben een continu gulupa-seizoen, want doordat we verschillende temperatuurzones hebben in ons land, kunnen we dit fruit gedurende het hele jaar telen", vertelt Fabio Usai, CEO van het Colombiaanse bedrijf Cooltropy SAS.

Het bedrijf levert ook andere producten, zoals passievrucht, maracuja, mangosteen, babybanaan, goudbes, boomtomaat, gele pitahaya en mango. "De export van gulupa is echter zeer belangrijk voor het bedrijf, aangezien het de grootste omzet vertegenwoordigt. De belangrijkste exportbestemmingen zijn Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. De rest van ons fruit wordt per luchttransport vervoerd, in veel kleinere hoeveelheden".

Cooltropy werkt met verschillende aangesloten telers die in het bezit zijn van Global GAP en Grasp certificeringen. Op dit moment bevindt het bedrijf zich midden in de procedure voor het verkrijgen van de SMETA certificering. "Het fruit met deze certificeringen kan Europa binnenkomen en stelt ons in staat om winkelketens te bevoorraden, op voorwaarde dat het voldoet aan de fytosanitaire- en kwaliteitsstandaarden".

Meer informatie:
Fabio Usai - CEO
Cooltropy SAS
Colombia
T: +57 3002788831
E: gerencia@cooltropy.co


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven