Grote verschillen in vraag naar verse Chinese gember

Hao Shu van Jining Huichang Agricultural Products geeft aan dat China een grote teler en exporteur van verse gember is.  Het teeltgebied ligt door heel het land verspreid, waardoor seizoenen elkaar overlappen. Alleen van oktober tot midden december komt gember uit koelopslag op de markt. De rest van het jaar is gember vers te verkrijgen.

Hao Shu: "Door extreem weer was de oogst van afgelopen seizoen gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het weer was ook van invloed op de kwaliteit van de gember, waardoor het volume voor de export dit jaar relatief klein is."

"China heeft een sterke positie op de internationale gembermarkt, maar andere landen verhogen nu hun teelt en verbeteren hun kwaliteit. Daarnaast hebben verschillende landen hun eigen eisen omtrent verse gemberimport. Zo letten Europese markten erg op de kwaliteit en Zuidoost-Aziatische landen op de prijs. Voor Europa is Brazilië onze grootste concurrent. Braziliaanse gember verschilt veel van Chinese gember qua kwaliteit en ras."

"We exporteren naar Rusland, de VS, het Midden-Oosten, Europa en Zuidoost-Azië. De gember die naar Europa gaat is luchtgedroogd. De gember voor het Midden-Oosten is vers. De prijs van gedroogde gember ligt twee keer zo hoog als die van verse gember, maar de kwaliteit is ook beter." 

Contactpersoon: Mr. Hao Shu
Jining Huichang Agricultural Products Co., Ltd.
Tel: +86 537 3282388 
E-mail: frank@glyltd.cn  
Website: www.goldenlongyuan.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven