Wildpark In Zimbabwe probeert 223 bananentelers uit hun dorpen te verdrijven

Tientallen bananentelers uit het district Chimanimani in Zimbabwe zijn naar het hooggerechtshof gestapt om te voorkomen dat zij uit hun gebied verdreven worden door de Zimbabwaanse Parks and Wildlife Management Authority (ZimParks). 

De afgelopen weken werden diverse inwoners van het district door de politie opgepakt, terwijl ZimParks dreigde hun huizen en gewassen te vernietigen. 

Ongeveer 223 telers lopen het risico hun huizen en grond kwijt te raken. De Zimbabwaanse Environmental Lawyers Association (ZELA) heeft de zaak onmiddellijk bij het Hooggerechtshof ingediend om uitzetting te voorkomen.

Eén van de advocaten legde uit dat ZimParks willekeurige dorpelingen arresteerde, hetgeen in strijd is met de grondwet, omdat er geen uitzettingsbevel was. "Ik kan bevestigen dat ZimParks mensen met geweld uit de dorpen Chikware en Mapembere probeert te verdrijven. Als deze onrechtmatige uitzettingen door ZimParks geen halt toegeroepen worden dan dreigen 223 mensen hun huizen en broodwinning kwijt te raken," aldus de advocaat. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven