Minebea Intec: 70 jaar lang metaaldetectie

Als leider in technologie biedt Minebea Intec een volledig portfolio van metaaldetectoren aan om zowel de kwaliteit van het product als de bescherming van de consument en de productie-installaties te garanderen in een scala van industrieën.

Dit jaar viert Minebea Intec een speciale verjaardag in zijn Aachen faciliteit, markering van 70 jaar metaaldetectie.


De ontwikkeling van civiele metaaldetectoren in 1948

In 1948 begon het bedrijf Dr. Hans Boekels GmbH & Co. met de ontwikkeling van civiele metaaldetectoren en legde daarmee de basis voor een succesverhaal dat kon bloeien. De eerste producten waren metaaldetectoren voor open mijnbouw. Het doel was om niet-ontplofte munitie en bommen, opgepikt door bruinkool graafmachines, op te sporen. Tot op de dag van vandaag worden 's werelds grootste metaaldetectoren gebruikt in bovengrondse mijnen. Detectoren worden gebruikt in de houtindustrie om zaagbladen te beschermen. In rivieren zoals de haven van Hamburg worden metaaldetectoren onder water gebruikt om te zoeken naar overblijfselen uit de oorlog. Metaaldetectoren zijn ook steeds meer gebruikt om de consument te beschermen in het kielzog van de toenemende automatisering in de voedingsindustrie en het daarmee samenhangende risico van verontreiniging. Detectoren zijn nu standaardapparatuur in de voedingsmiddel- en farmaceutische industrie. Dit heeft geleid tot een toegenomen vraag naar hogere detectiegevoeligheid. De introductie van fase gelijkrichters was een belangrijke mijlpaal in de late jaren 1970. Het betekende dat multichannel-technologie nu beter was uitgerust voor het blokkeren van storende product signalen.
Dit werd gevolgd door de snelle ontwikkeling van hogere frequenties om de detectiegevoeligheid te verbeteren - vooral voor roestvrijstaal, een materiaal dat steeds meer gebruikt werd. In de jaren 1990 bereikte de werkfrequentie meer dan 300 kHz. Multi-frequentie technologie werd ingevoerd na het begin van het millennium en bracht aanzienlijke verbeteringen, met name voor de productie van verschillende producten op een enkele lijn. Tegenwoordig hebben moderne metaaldetectoren een frequentie tot 1 MHz. Dit verschaft een maximale detectiegevoeligheid van 0,2 mm met de kleinste spoel en hoogste frequentie.


Het “vrije val” metaaldetectiesysteem Vistus van Minebea Intec

Dr. Hans Boekels GmbH & Co. heeft hun product portfolio succesvol uitgebreid en in aanvulling op metaaldetectoren ontwikkelden zij de eerste dynamische controleweegschalen in 1969. Deze controlewegers zijn ontwikkeld in eigen huis met elektromagnetische krachtcompensatie weegcellen die nieuwe dimensies mogelijk maakten voor weegsnelheid en nauwkeurigheid.

In 1998 verwierf Sartorius AG het Boekels bedrijf. Tien jaar later werd het product gamma verder uitgebreid met de toevoeging van X-ray inspectiesystemen. De naam werd veranderd in Minebea Intec na de bedrijfsovername door de MinebeaMitsumi Group in 2016. De core business met zijn bekende producten en diensten blijft onveranderd. Door zijn band met de MinebeaMitsumi Group en de daarmee samenhangende investeringen in technologische ontwikkelingen heeft het bedrijf zich verder versterkt door groei, uitbreiding en duurzaamheid.Het brede productaanbod bestaande uit metaaldetectoren, controlewegers en X-ray inspectiesystemen maakt Aachen een unieke locatie: Minebea Intec is de enige fabrikant die controlewegers, metaaldetectoren en gecombineerde toestellen aanbiedt, dus perfect op elkaar afgestemde producten van eenzelfde bedrijf.

Metaaldetectie vandaag
In de afgelopen decennia hebben we belangrijke technologische ontwikkelingen op het gebied van de productie en de veiligheid van de consument gezien. Deze ervaring en expertise, samen met voortdurende technologische ontwikkelingen, maakt Minebea Intec een van de toonaangevende leveranciers van innovatieve producten die meer veiligheid en efficiëntie in productieprocessen bieden. Met een wereldwijde aanwezigheid ondersteunt Minebea Intec haar klanten als partner met op maat gemaakte oplossingen en individueel advies.

Ultramodern en betrouwbaar, de “vreemde voorwerp detectie” producten van Minebea Intec zijn een integraal deel van de productie in veel industrieën en garanderen maximale detectie prestaties. De systemen elimineren op betrouwbare wijze verontreinigde producten van de productie- of verpakkingslijnen. Metaaldetectoren van Minebea Intec leveren high-end oplossingen bij kritische controlepunten langs de productielijn, voornamelijk in de voedingsindustrie. Maar metaaldetectiesystemen worden ook gebruikt in andere industrieën, zoals farmaceutica of scheikunde. In 2016 heeft Minebea Intec zijn portfolio voor “vreemde voorwerp detectie” uitgebreid met het innovatieve “vrije val” metaaldetectiesysteem Vistus. Het modulaire systeem verhoogt de productkwaliteit en veiligheid in verticale productieprocessen om betrouwbare verwijdering van metalen voorwerpen uit poeders en granulaten te waarborgen.

Voor meer informatie:
Minebea Intec Belgium
Z.3 Doornveld 33
1731 Zellik, Belgium
+32 496 12 55 60
+32 2 756 06 70
www.minebea-intec.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.