Tropifoods

Costa Rica biedt jaarrond nieuwe oogst zoete aardappelen aan

"Wij hebben het grote voordeel dat we het hele jaar door zoete aardappelen kunnen telen. Dit biedt ons de mogelijkheid om onze klanten jaarrond een vers product aan te bieden. Zoete aardappelen uit andere herkomstgebieden, zoals Honduras en de Verenigde Staten, zijn al veel bekender op de markt omdat ze al lange tijd beschikbaar zijn," legt Joshua Guerrero van Tropifoods uit Costa Rica uit. 

Hij vertelt dat het bedrijf andere teeltgebieden respecteert maar ook goede mogelijkheden ziet om volgend jaar met de export van Costa Ricaanse zoete aardappelen te starten. "Aangezien de oogsten in deze regio's kleiner zijn, is er ruimte op de markt om consumenten kennis te laten maken met dit product uit Costa Rica. Het is een nieuw product voor ons land maar wel van dezelfde hoge kwaliteit als onze overige producten, zoals ananas, bananen en cassave."

Het bedrijf zal zich voor de export van zoete aardappelen op de Europese markt gaan richten. "In de Verenigde Staten is de markt voor zoete aardappelen beschermd. We kunnen dus niet naar dit land exporteren. We kijken er daarom naar uit om ons product naar Europa te exporteren, net zoals we inmiddels al 15 jaar doen met onze wortelgewassen en exoten."


“Onze verwachting voor dit eerste seizoen is dat onze klanten weten dat er een nieuw product uit Costa Rica beschikbaar is en dat ze kennismaken met de kwaliteit en smaak ervan. We zijn van plan om de productie ieder jaar uit te breiden en vanaf volgend seizoen zullen we ook met de teelt van biologische zoete aardappelen starten," aldus de teler/exporteur. 


Voor meer informatie:
Joshua Guerrero
Tropifoods
Costa Rica
T: +506-2473-3147
E: jguerrero@tropifoods.com  
www.tropifoods.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.