Ananas enkele dagen na oogst in Europese schap

Om ananassen van zo snel mogelijk naar de schappen te brengen, is transport door de lucht de beste oplossing. In de praktijk is de ananas binnen 2 tot 3 dagen na de oogst al beschikbaar voor de consument. Het fruit is dan op de plant gerijpt en niet in een container. Dit is het beleid van het Italiaanse 2M Exotic Fruits, dat ananas afzet onder het merk Anana.

"We hebben een lange ervaring in de sector en, zoals alle marktdeelnemers weten, is de kwaliteit het beste als het fruit kan rijpen op de plant. Ons beleid is dan om ananas te oogsten bij onze telers in de Dominicaanse Republiek en ze binnen 48-72 uur bij de consument brengen. En daarvoor is maar één transportmiddel geschikt: het vliegtuig", zegt manager Luca Bernardini.

De ananassen worden in elk stadium gecontroleerd door een Italiaanse controleur die afreist naar de Dominicaanse Republiek. De ananassen worden veelal getransporteerd naar Italië en Spanje.

"De ananas rijpt op de plant zodat hij een hoge brixgraad heeft, meestal tussen de 14 en 17 en soms zelfs 20. Binnen 2 tot 3 dagen na de oogst liggen ze in de winkels, wat betekent dat ze zeer vers zijn. Luchttransport kost natuurlijk meer, maar het resultaat is heel anders en beter dan wanneer we ze per boot zouden transporteren. Dan zou het 15 tot 20 dagen duren", zegt Bernardini.

De kosten voor een ananas die wordt vervoerd per vliegtuig  bedragen €3,95, terwijl de kosten voor verscheping tussen de €1,50 en €1,90 bedragen.

"Over het algemeen worden onze ananassen geoogst op vrijdag en zaterdag zijn ze al in Italië, waar ze door de douane worden uitgeklaard en op maandag zijn ze in de winkels."

Het bedrijf, dat de GlobalGAP-certificering heeft, is gespecialiseerd in ananas, maar houdt zich ook bezig met avocado's, mango's, pitaya’s en papaja's.

Contact:
Luca Bernardini
Ditta 2M
Via Mestrino 44 E,
35010 Villafranca (Pd)
Tel.: +39 342.5383717
Email: info@elportal.biz 
Web: www.elportal.biz

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.